Ana SayfaGüncel12 yaşındaki çocuk, zorla evlendirildiği erkeğin ve babasının cinsel istismarına maruz kaldı

12 yaşındaki çocuk, zorla evlendirildiği erkeğin ve babasının cinsel istismarına maruz kaldı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 12 yaşındayken 23 yaşındaki Sedat D. ile zorla evlendirilen kız çocuğu, evlendirildiği erkeğin babası tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan bir kız çocuğu 2009 yılında 12 yaşındayken, 23 yaşındaki Sedat D. ile zorla evlendirildi.

Dini nikahla evlendirilen çocuk, sistematik olarak Sedat D.’nin cinsel istismarına maruz kaldı.

DHA’nın haberine göre Sedat D. bir süre sonra başka suçlardan tutuklanınca kız çocuğu Sedat D.’nin babası İbrahim D.’nin evinde kalmak zorunda kaldı.

Çocuk, 2010 yılının Nisan ayında da İbrahim D. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Çocuk bu istismarı, kendisine evlenmesi için baskı yapan Sedat D.’nin annesi Semra ve görümcesi S.D.’ye anlattı.

Kayınvalide ve görümce ise çocuğu olayı kimseye anlatmaması ve evden çıkmaması konusunda tehdit etti.

29 yıl hapis istemi

40-50 gün bu şekilde evde tutulduktan sonra kaçarak polise giden çocuk, devlet tarafından koruma altına alındı ve olay hakkında soruşturma başlatıldı.

Savcı, Semra D., kızı S.D., küçük çocukla evlenen Sedat D. ve zorla cinsel istismarda bulunan İbrahim D.’nin “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 29’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Sedat D.’nin tutuklu, İbrahim D.’nin firari, diğer iki sanığın ise tutuksuz yargılanmasına 2011 yılında Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Davanın sadece tek bir tutuklu sanığı var

Yargılama sırasında küçük çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ve teslim olan İbrahim D. tutuklanırken, suçlamaları reddeden Sedat D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz günlerde görülen davanın 27’inci duruşmasında savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Savcı, istismara maruz bırakılan çocuğun olay tarihinde 15 yaşından küçük olduğunu belirterek, sanıkların üzerlerine atılı suçlamaları fikir ve eylem birliği içinde yaptıklarını ifade etti.

Tüm sanıkların 29’ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep eden savcı, kaçma şüphesi bulunan tutuksuz sanıkların da tutuklanmasını istedi. Daha sonra söz hakkı verilen sanıklardan Semra D., Sedat D. ve İbrahim D. suçsuz olduklarını savunarak beraatlerini talep etti.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme, savcılığın sanıkların tutuklanması talebini reddetti. Sanıklar ve avukatlarına davanın esasına ilişkin son savunmalarını yapmak üzere süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.