Ana SayfaGüncelGenel Başkan olarak son kez konuşan Yıldırım’dan Almanya’ya tepki

Genel Başkan olarak son kez konuşan Yıldırım’dan Almanya’ya tepki

HABER MERKEZİ – Genel Başkan olarak son kez konuştuğu AKP grup toplantısında Türkiye-Almanya ilişkilerine değinen Binali Yıldırım, bazı askerlere iltica hakkı verilmesinin ‘ilişkilerin tekrar gerilmesi için önemli bir gelişme olduğunu’ ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısında Genel Başkan olarak son kez konuştu.

Yıldırım konuşmasında Türkiye-Almanya ilişkileri arasındaki sorunlara değindi.

Başbakan, darbe girişiminin ardından bazı diplomatik isimlere Almanya’nın iltica hakkı tanımasına tepki gösterirken, bu durumun ‘ilişkilerin tekrar gerilmesi için önemli bir gelişme olduğunu’ ifade etti.

“Almanya artık bir şeye karar vermek durumundadır” diyen Yıldırım “İlişkileri geliştirmek istiyorsa, o zaman yönünü bölücülere, FETÖ’cülere değil, Türkiye’ye dönmek zorundadır” diye konuştu.

İncirlik

Yıldırım, İncirlik Üssü’ne Alman parlamenterlerin ziyaretinin engellenmesine ilişkin ise bir açıklamada bulunmadı.

Türkiye, Almanya Federal Meclis’teki Savunma Komisyonu üyesi vekillerin İncirlik Üssü’ndeki Almanya askerlerini ziyaret etme talebini geri çevirmiş ve kararın ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel’den açıklama gelmişti. Merkel, “İncirlik üssüne alternatifleri değerlendireceğiz, Ürdün bir olasılık” değerlendirmesinde bulunmuştu.

OHAL Komisyonu

Yıldırım ayrıca OHAL Komisyonu üyelerinin de belli olduğunu açıkladı. Ancak komisyonun ne zaman yürürlüğe gireceğine dair bilgi vermedi.

21 Mayıs’taki kongre

21 Mayıs’ta yapılacak olan AKP 3. Olağanüstü Kongresi’ne ilişkin açıklamalar da yapan Yıldırım, “Kongrede Recep Tayyip Erdoğan’ı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz” dedi.

  Yeni kriz kapıda: Almanya, Türkiye askerlerinin iltica başvurusunu kabul etti