Ana SayfaGüncel15 Temmuz dolayısıyla İstanbul ve Ankara’da uçuş yasağı

15 Temmuz dolayısıyla İstanbul ve Ankara’da uçuş yasağı

HABER MERKEZİ – 15 Temmuz etkinlikleri dolayısıyla İstanbul’da ve Ankara’da görerek uçuş yapan sivil uçak ve helikopterlere uçuş yasağı getirildi. Yasak 16 Temmuz saat 03.00’e kadar sürecek.

15 Temmuz’da yapılacak etkinlikler nedeniyle bugün İstanbul ve Ankara’da görerek uçuş yapan sivil uçak ve helikopterlere uçuş yasağı getirildi.

DHA’nın haberine göre İstanbul’daki yasak Büyükçekmece tarafından başlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar olan geniş bir alanı kaplıyor.

Havacılara iletilen bilgi notunda saat 15.00’te başlayan uçuş yasağının 16 Temmuz’da saat 03.00’e kadar geçerli olacağı belirtiliyor.

İstanbul ve Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafınca görevlendirilen devlet hava araçları, ambulans, şehit nakli, arama-kurtarma, organ nakli ile İstanbul Atatürk – Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş kalkış yapan ve geçiş müsadesi olan sivil trafikler hariç görevli olmayan devlet hava araçlarının VFR (görerek) tarfikleri ve tüm sivil VFR trafiklerin bölgeye yaklaşmasına, girişine ve kalkışa müsaade edilmeyecektir.