Ana SayfaGüncel5 Haziran katliamı davasında sanığa tahliye

5 Haziran katliamı davasında sanığa tahliye

HABER MERKEZİ – HDP’nin 5 Haziran 2015’te Diyarbakır’daki seçim mitingine yönelik bombalı saldırıyla ilgili görülen davanın duruşmasında katliamın sanıklarından Burhan Gök tahliye edildi.

HDP’nin 5 Haziran 2015’te Diyarbakır’daki seçim mitingine yönelik düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili açılan davanın 6’ıncı duruşması Sincan Batı Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

5 kişinin yaşamını yitirdiği yüzlerce kişinin ise yaralandığı katliamla ilgili davanın duruşmasına katliamda iki bacağını kaybeden sinemacı Lisa Çalan, müşteki avukatları ve sanık Orhan Gönder katıldı.

Sanıklar Mustafa Kılıç, İsmail Korkmaz ve Burhan Gök ise SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada söz alan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Mehtap Sakinci Coşgun, Suruç, 5 Haziran Diyarbakır ve 10 Ekim Ankara katliamlarının birbirinden bağımsız olmadığını söyleyerek, davaya müdahil olmak istediklerini belirtti.

Coşgun, seri katliam zincirinin 5 Haziran Diyarbakır katliamıyla başladığını belirterek, “Huzurdaki yargılama 5 Haziran Katliamı ile ilgili ancak daha sonra 10 Ekim’de yaşanan 102 kişinin yaşamını yitirdiği katliamdan sonra derneğimiz kurulmuştur ve adalet mücadeleleri kapsamında faaliyet gösteriyor” diye konuştu.

Daha sonra söz alan müşteki avukatlarından Alişan Şahin ise bir önceki duruşmada mahkeme başkanının sanık Orhan Gönder için kullandığı “Delikanlı ve mert bir şekilde sorularımıza cevap verdi” ifadelerini hatırlattı ve bu durumun sanıkları güçlendirdiğini söyledi.

Duruşmada söz alan sanık Orhan Gönder ise suçlamaları reddederek tahliyesini istedi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanık Burhan Gök’ün tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Müşteki  avukatlarının tüm talepleri de mahkeme tarafından reddedildi.

Burhan Gök’ün tahliye kararının ardından müşteki avukatlarıyla mahkeme heyeti arasında tartışma çıktı. Avukatlar, “ev hapsi” gibi bir adli kontrol hükmü uygulanması gerektiğini söylerken, mahkeme başkanı “Biz böyle takdir ettik” diye karşılık verdi.

Duruşma 19 Eylül 2017 tarihine ertelendi.

Tahliye edilen sanık kimdir?

Burhan Gök Antep’te içinde Sami El Bakravi ve Mustafa Kılıç’ın bulunduğu araçta yakalanmıştı. Burhan Gök ile Mustafa Kılıç, 5 Haziran katliamı sebebiyle tutuklanırken, Sami El Bakravi sınırdışı edildi. Bakravi sınırdışı edildikten sonra Brüksel Havaalanı’nda katliam gerçekleştirmişti.