Ana SayfaGüncelDoğum yapma riski bulunan Zara Koç 9 gündür gözaltında

Doğum yapma riski bulunan Zara Koç 9 gündür gözaltında

HABER MERKEZİ – İzmir’de 8 gün önce yapılan ev baskınında gözaltına alınan 9 aylık hamile Zara Koç’un her an doğum yapma riski bulunuyor. Gözaltındaki Koç, ifade işlemleri tamamlanmasına rağmen Bozyaka TEM Şubesi’nde tutulmaya devam ediliyor.

İzmir ve Mardin’de 3 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında aralarında 9 aylık hamile ve kalp hastası Zara Koç’un da bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.

9 gün önce gözaltına alınan Zara Koç, ifade işlemleri tamamlanmasına rağmen Bozyaka TEM Şubesi’nde tutulmaya devam ediliyor.

Henüz savcılığa sevk edilmeyen Zara Koç’un doğum sancıları da sürüyor.

dihaber’de yer alan habere göre gözaltında tutulan Zara Koç, Habibe Aksun, Esma Koçhan ve Mariyet Çiçek’in ifade işlemleri tamamlanırken, 9 kişinin ifadelerine ise bugün başlanacağı öğrenildi.

Avukat Nezahat Paşa, doğum riskine rağmen Koç’un ‘ısrarla’ emniyette gözaltında tutulduğunu belirterek, şunları söyledi:

Doğumu yakın olduğu için dolaşması gerekiyor. Ama tutulduğu yer küçük olduğu için bunu yeteri kadar yapamıyor. Ayrıca gerginlikten dolayı sancıları tutuyor. Yani baya zor bir durumda kendisi şu anda.

Paşa, yasal olan günde 2 defa hastaneye götürülme hakkının karşılandığını ancak hamile olduğu için bu sağlık kontrolünün yeterli olmadığını söyledi.

Hem doktorlara hem de savcılığa durumu bildirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade eden Paşa, doğumu yakın olduğu için en azından hastaneye yatırılması ve orada gözetim altında tutulmasını da önerdiklerini ancak yine de kabul edilmediğini aktardı.