Ana SayfaGüncelGözaltına alınan HDP Milletvekili Saadet Becerikli serbest bırakıldı

Gözaltına alınan HDP Milletvekili Saadet Becerikli serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle gözaltına alınan HDP Milletvekili Saadet Becerikli, serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Saadet Becerikli, hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle Batman Havaalanı’nda gözaltına alındı.

Uçaktan indikten hemen sonra gözaltına alınan Becerikli, sağlık kontrolünün ardından götürüldüğü adliyede mahkeme işlemleri sonrası serbest bırakıldı.

Becerikli, işlemlerin ardından adliyeden ayrıldı.

Adliyeden çıkan Becerikli’yi HDP milletvekilleri Mehmet Ali Aslan ve Kadri Yıldırım ile ailesi karşıladı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı

Becerikli ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran hakkında 10 Ekim Ankara Gar katliamıyla ilgili düzenlenen açıklamada yaptıkları konuşma nedeniyle Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında “örgüt propagandası yaptıkları” gerekçesiyle dava açılmıştı.

Becerikli ve Başaran’ın 19 Temmuz’da görülen davanın duruşmasına katılmadığı gerekçesiyle Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarılmıştı.

Tutuklu vekiller

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı olan ancak parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ile Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor.