Ana SayfaDünyaHollanda basınının iddiası: MİT Lahey’de ‘ölüm listesi’ hazırlıyor, hedefte BDP’li eski vekil de var

Hollanda basınının iddiası: MİT Lahey’de ‘ölüm listesi’ hazırlıyor, hedefte BDP’li eski vekil de var

HABER MERKEZİ – Hollanda basınının iddiasına göre MİT’in Lahey’de bir “komuta kontrol merkezi var” ve istihbarat teşkilatı burada Avrupa’da ‘PKK ile bağlantılı olduğunu’ ileri sürdüğü kişileri ‘ölüm listesine’ alıyor. ‘Liste’ye alınanlar arasında eski BDP milletvekili Sevahir Bayındır’ın da olduğu öne sürülüyor.

Hollanda’da yayımlanan ülkenin önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Lahey’de “bir komuta kontrol merkezi bulunduğunu” ve MİT’in burada, Avrupa’da ‘PKK ile bağlantılı olduğunu’ ileri sürdükleri kişilere dair “ölüm listeleri” hazırladığını iddia etti.

BBC’nin aktardığı habere göre gazete bu iddianın Hollanda hükümeti tarafından ciddiye alındığını da yazdı.

Gazete söz konusu haberini ise Lahey’de görevli olduğu öne sürülen bir MİT görevlisi ile Hamburg’da yaşayan ve Kürt olduğu belirtilen Mustafa Karataş isimli şahıs arasında geçen ses kaydına dayandırıyor.

Ses kaydının ise Hamburg Belediye Meclisi üyesi Cansu Özdemir’e posta yoluyla gönderildiği ve daha sonra Hamburg polisine verildiği belirtiliyor.

Mustafa Karataş ile MİT mensubu olduğu belirtilen kişi arasında “ölüm listesi” üzerine geçtiği belirtilen konuşmada da, kapanan Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) eski milletvekili Sevahir Bayındır ile ilgili bir diyalog geçiyor.

Haberde MİT mensubu olduğu öne sürülen kişi, eski BDP milletvekili Sevahir Bayındır hakkında kapsamlı bilgi alamadıklarını söylüyor ve şu ifadeleri kullanıyor:

Çok sık yer değiştiriyor. Eski parlamenter olduğu için çok iyi korunuyor. Tam olarak ortadan kaldırmak mümkün değil. Operasyondan 3 saat öncesine kadar net bilgiye ihtiyacımız var.

Aynı ses kaydında Mustafa Karataş’ın, “Bana para lazım” demesi üzerine karşıdaki kişi, “Lahey’deki şefime sorayım. Amirlerimle bu konunun detaylarını konuşmak için Lahey’e uçacağım” karşılığını veriyor.

Gazete, Hollanda devletinin bu iddiaları ciddiye aldığını ancak resmi açıklama yapmadığını da belirtiyor.