Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen’in kardeşi: Ablama destek verdiğim için beni yurttan atmak istiyorlar

Nuriye Gülmen’in kardeşi: Ablama destek verdiğim için beni yurttan atmak istiyorlar

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edildiği işine geri dönmek için 118 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen’in kaldığı devlet yurdunda hakkında ‘süresiz ilişik kesme’yle ilgili işlem başlatıldığını açıkladı. Yurdun gerekçesi ise Beyza Gülmen’nin ablası için ‘dilek feneri uçurup halay çekmesi’.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin bugün 118. günü.

Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen ise ablasına destek verdiği için kaldığı devlet yurdundan atılma tehdidiyle karşı karşıya.

Beyza Gülmen Twitter hesabından şunları yazdı:

Nuriye ve Semih için adalet istemek suç değildir! Ablama destek vermek için ‘dilek feneri’ uçurmak ve halay çekmekten dolayı, kaldığım devlet yurdundan hakkımda ‘süresiz ilişik kesme’yle ilgili işlem başlatıldı. Ablamı ve on binleri işinden attınız. Beni de ablam için ‘dilek feneri’ uçurmaktan ve halay çekmekten mi atacaksınız?