Ana SayfaGüncelPark polis ablukasında, vekiller ortasında: ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde üçüncü gün

Park polis ablukasında, vekiller ortasında: ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde üçüncü gün

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği “Vicdan ve Adalet Nöbeti” üçüncü gününde polis ablukasına rağmen devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) 10 milletvekilinin Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti” bugün üçüncü gününde.

Vekillerin nöbette olduğu alan ise üç gündür polis ablukasında.

Etrafı yaklaşık 5 bin bariyer ve zırhlı araçla çevrilen parkın çevresinde yaklaşık 3 bin polis konuşlandırılmış durumda.

Parka destek için gelen yurttaşlar ise ‘güvenlik’ ve ‘OHAL’ gerekçesiyle içeri alınmıyor.

Üçüncü gün

Ancak ablukaya rağmen parktaki nöbet devam ediyor.

Nöbetin üçüncü gününde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uyanan milletvekilleri, parkta yürüyüş yaptıktan sonra, çevre temizliği yaptı.

Vekiller, daha sonra basın mensupları ile birlikte kahvaltı yaptı.

Nöbet eylemindeki milletvekillerini bugün HDP Genişlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Beycan Taşkıran ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın ziyaret etmesi bekleniyor.

CHP destek vermiş, ablukayı eleştirmişti

HDP’nin nöbetine dün DTK ve CHP’den destek açıklamaları gelmişti.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, nöbete yönelik engellemeleri eleştirirken, partisinin HDP’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne katılıp katılmayacağına ilişkin bir değerlendirme henüz yapmadıklarını ancak yapacaklarını söylemişti.

Tezcan’ın HDP’nin nöbetine dair açıklaması şu şekildeydi:

Adalet istemini yükselten her türlü barışçıl, demokratik eylem değerli saygı ile karşılanması ve yükseltilmesi gereken yöntemlerdir. Bunların bu çerçevede ifade edilmesinde yarar vardır. Eyleme katılıp katılmama ayrıca değerlendirilecektir, henüz değerlendirme yapılmamıştır.

Devletin, güvenlik güçlerinin masum ve demokratik eylemlere engel olmak yerine imkân ve fırsat tanıyıp sadece güvenlik önlemi alması hükümetleri küçültmez büyütür. Onun dışında yapılacak adımlar demokrasiye, hukuk devletine hükümetin itibarına zarar verir. Mevcut hükümet bu itibarı koruma kaygısında görünmüyor.