Ana SayfaGüncelAhmet Şık: Moralim çok yüksek, cezaevinden başım dik çıkacağımı biliyorum

Ahmet Şık: Moralim çok yüksek, cezaevinden başım dik çıkacağımı biliyorum

HABER MERKEZİ – CHP Gerel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu gazetecilerle görüşerek, anlattıklarını raporlaştırdı. Raporda Cumhuriyet gazetesinin tutuklu muhabiri Ahmet Şık’ın da mesajı yer aldı. Şık, “Moralim çok yüksek ne zaman bilmiyorum ama buradan yine başım dik çıkacağımı biliyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cezaevlerini İnceleme Komisyonu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’den oluşan bir heyetle, 10 ve 11 Ağustos tarihlerinde Silivri Cezaevi’nde tutuklu Cumhuriyet gazetesi çalışanları ve yöneticileri Murat Sabuncu, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık, tutuklu DieWelt muhabiri Deniz Yücel, Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu ve Bakırköy Cezaevi’nde bulunan Sözcü çalışanı Mediha Olgun ile görüştü.

CHP heyeti, görüşmelerin ardından hazırladıkları raporda izlenimlerini ve gazetecilerin kendilerine aktardıklarını raporlaştırdı.

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel’in haberine göre heyetin raporunda, Silivri Cezaevi’ndeki gazetecilerin mesajlarına da yer verildi.

Ahmet Şık’tan mesaj

Cumhuriyet gazetesinin muhabiri Ahmet Şık, mesajında moralinin çok yüksek olduğunu belirterek, ‘Ne zaman bilmiyorum ama buradan yine başım dik çıkacağını biliyorum’ dedi.

Şık’ın mesajı şöyle:

Yatıyoruz ama çıkacağız. ‘Bize bu kumpası kuranların bu mahkemede yargılanıp cezaevinde yattığını görmeden adalet gelmez’ demiştim. Şimdi de aynısını söylüyorum. Bize bu kumpası kuranlar, FETÖ’cülerle birlikte hapiste yatmadan adalet gelmez. Bir çete aranıyor ama Türkiye’yi aradıkları o çete yönetiyor. Organize bir suç örgütüyle karşı karşıyayız. Kendi ayıplarını örtmek için bizden FETÖ çıkarmaya çalışıyorlar ancak bu çıkmaz. Bu kumpası kuranlar da ilk kumpası kuranlar gibi yargılanır. Moralim çok yüksek ne zaman bilmiyorum ama buradan yine başım dik çıkacağımı biliyorum.