Ana SayfaGüncelGökçek ayet paylaşmıştı, Erdoğan istifa için ‘kapı araladı’: Şu an yok, olmayacak anlamına gelmez

Gökçek ayet paylaşmıştı, Erdoğan istifa için ‘kapı araladı’: Şu an yok, olmayacak anlamına gelmez

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in istifa edeceği iddialarına ilişkin konuştu, ‘istifa kapısını’ araladı: “Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddialarına dair AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, istifa edecek belediye başkanları arasında adı geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceğine yönelik iddialarla ilgili olarak, şunları söyledi:

Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez. Metal yorgunluğu dediğim konu bunları kapsıyor, değişim ve dönüşümü seçime kadar yaşayacağız.

Erdoğan’ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir belediye başkanlarının istifalarını istediğinin iddia edilmesiyle birlikte Melih Gökçek Twitter hesabı üzerinden bazı ayetler paylaşmıştı.

Bunlardan ilki Enfal 73 ayeti idi. Bu ayette şu ifadeler yer alıyordu: “Kafirler birbirinin dostları, yardımcılarıdır. Eğer Allahü tealanın emirlerini yerine getirmez kendi aranızda dost olmazsanız yeryüzünde, kargaşa, fitne ve büyük fesat çıkar.”

Gökçek daha sonra ise Hucurat ayetinde paylaşım yaptı:

Bağımsızlık referandumu

Öte yandan Erdoğan’ın grup toplantısındaki gündeminde bir kez daha bağımsızlık referandumuna giden Irak Kürdistan Bölgesi vardı.

Daha önce “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleriyle askeri operasyon sinyali veren Erdoğan, bu kez, “Bizim kimseyi tehdit etmek gibi bir niyetimiz yok. Biz tüm samimiyetimizle ikaz görevimizi yerine getiriyoruz” dedi ve şunları söyledi:

Musul’un çevresindeki demografik yapıyı hiçe sayan girişim art niyetlidir. Soğukkanlılıktan taviz vermeyeceğiz. Şimdilik sadece belirli alanlardaki ambargolarla yetiniyoruz. Bu artarak devam edecektir eğer kendilerine gelmezlerse. Gelişmelere göre çok daha ileri adımları atmakta tereddüt etmeyiz. Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini umut ediyoruz.

Bugün birilerine güvenerek birlikte yaşama hukukuna ihanet edenlerin yarın bu kapıyı nasıl çalacaklarını merak ediyoruz. Bu kapı tamamen kapanmadan uzatılacak her eli tutmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Ne zaman bir el uzatsak aynı sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Bizim asıl sıkıntımız sürekli içerden vurulmamızdır.

George Orwell atıflı ‘düzen eleştirisi’

Erdoğan toplantıda ayrıca ünlü yazar George Orwell’in kült romanı ‘Hayvan Çiftliği’ne atıfta bulunarak Birleşmiş Milletler’i eleştirdi.

Kitaptaki ‘düzen eleştirisi’nin çok anlamlı olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

George Orwell ‘Hayvan Çiftliği’ kitabında bazılarının daha eşit olduğu bir düzeni, mesela Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) beş ülkeyle sınırlayan düzeni eleştirir. Çok anlamlı. İçinde insanın olmadığı, halkı mutlu etmeyen bir ekonomi politikasının anlamlı olmadığına inanıyorum.


Erdoğan’la ‘istişare’ edildi: AKP’de 4 il başkanı değişti, 6 belediye başkanının istifası gündemde