Ana SayfaGüncelAhmet Hakan, Erdoğan’ın ‘yaptırımlarının’ imkansızlığını yazdı: Vanayı bile kapatmamız zor gibi

Ahmet Hakan, Erdoğan’ın ‘yaptırımlarının’ imkansızlığını yazdı: Vanayı bile kapatmamız zor gibi

HABER MERKEZİ – Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ankara’nın ‘bağımsızlık referandumu’ düzenleyen Irak Kürdistan Bölgesi’ne herhangi bir ekonomik ‘yaptırım’da bulunmayacağını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Petrolün vanası bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti” şeklindeki sözlerine atıfta bulunan Hürriyet yazarı, “Bizim ekonomik olarak Barzani’ye ihtiyacımız daha fazla gibi gibi…” dedi ve ekledi: “Vanayı kapatmamız bile zor gibi gibi…”

Katılımın 72.16 olduğu Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki ‘bağımsızlık referandumu’nda resmi olmayan sonuçlara göre sandıklardan yüzde 93,29 oranında ‘Evet’ oyu çıktı.

Dün referandumda oy verme işlemi sürerken bir açıklama yapan AKP Genel Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, sonucu ‘tanımayacaklarını’ beyan ederken, buna karşın ekonomik ve siyasi bazı ‘yaptırımlar’ sıralamıştı.

Sınır kapılarının kapatılacağını söyleyen Erdoğan, “Bundan sonra Kuzey Irak Yerel Yönetimi, bakalım petrolünü hangi kanallarla nereye akıtacak veya nereye satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti” demişti.


‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyen Erdoğan: Petrolün vanası da bizde


Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise Erdoğan’ın vurguladığı bu olası ‘yaptırımların’ olanaksızlığına dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Hakan, “Gibi gibi” başlıklı yazısında, Türkiye’nin ‘esip gürlediğini ama bir türlü yağamadığını’ belirtirken, “Bizim Habur’u kapatmamız bile mümkün değil gibi gibi” dedi.

Türkiye’nin ‘usul usul’ Musul ya da Kerkük’e gitmesinin de olası olmadığını vurgulayan Hürriyet yazarı, “Bu saatten sonra Barzani’ye korku salmamız zor gibi gibi…” diye yazdı.

Hakan, Erdoğan’ın, “Vanayı kapatırız” şeklindeki açıklaması için de şu değerlendirmeyi yaptı:

Bizim ekonomik olarak Barzani’ye ihtiyacımız daha fazla gibi gibi…

Bir ekonomik ambargo söz konusu olmayacak gibi gibi…

Vanayı kapatmamız bile zor gibi gibi…