Ana SayfaDünyaIrak merkez hükümeti, bağımsızlık referandumu komisyonundakilerin tutuklanacağını açıkladı

Irak merkez hükümeti, bağımsızlık referandumu komisyonundakilerin tutuklanacağını açıkladı

HABER MERKEZİ – Irak merkez hükümeti,  “Irak Kürdistan Bölgesi Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkan ve üyeleri için tutuklama kararı çıkartıldığını” açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde Türkiye, İran ve Irak’ın karşı çıkışları nedeniyle uzun süredir tartışılan bağımsızlık referandumu 26 Eylül’de yapılmış, sandıktan yüzde 92 oranında ‘evet’ çıkmıştı.

Irak merkez hükümeti, Irak Kürdistan Bölgesi’ne uçuşları durdurmuş, ‘Irak’ın egemenliğine saygı’ iddiasıyla politik baskıyı arttırarak ‘yaptırım’ uygulama kararı almış, Türkiye ve İran’a Kürdistan Bölgesi ile sınır kapılarını kapatma çağrısı yapmıştı.

7 Ekim’de ise, Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcıları Allavi ve Nuceyfi arasında yapılan görüşmelerde, 4 madde üzerinde anlaşma sağlanılmıştı.

Irak merkez hükümetinden ‘referandumu düzenleyenleri tutuklama’ kararı

Bunun yanında Irak merkez hükümeti bugün, “bağımsızlık referandumunun düzenilmesine yardımcı olanların tutuklanacağını” açıkladı.

Açıklamada “Irak Yüksek Mahkemesi kararı ile, Irak Kürdistan Bölgesi Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkan ve üyeleri için tutuklama kararı çıkartıldığı” kaydedildi.


Karınca