Ana SayfaGüncel‘İlçe başkanı olayı gizlemeye çalıştı’: CHP’li yönetici çocuk istismarından tutuklandı

‘İlçe başkanı olayı gizlemeye çalıştı’: CHP’li yönetici çocuk istismarından tutuklandı

HABER MERKEZİ – CHP Kurultayı için Kuşadası’ndan Ankara’ya giden partilileri taşıyan otobüste 14 yaşındaki bir çocuk, Partinin Kuşadası İlçe Yöneticisi M.Y. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. M.Y. tutuklandı ve partiden ihraç edildi. İstismarın ardından konuşan Kadın Kolları üyesi Kader Nart, ‘ilçe başkanının olayı gizlemeye çalıştığını’ söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 2 Şubat’ta Ankara’da düzenlediği 36. Olağan Kurultayı’na, Aydın’ın Kuşadası ilçesinden gitmek için tahsis edilen otobüste, bir çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı.

Parti adına araç sorumluluğunu üstlenen CHP Kuşadası İlçe Yönetim Kurulu üyesi M.Y., aynı araçta bulunan 14 yaşındaki bir erkek çocuğunu taciz etti.

Olay otobüsün Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine geldiği sırada araçta bulunan kadın partililerin fark etmesi üzerine ortaya çıktı.

Kadınlar, istismarı bir başka araçta bulunan CHP Kuşadası ilçe Başkanı Ahmet Ekmekçi’ye iletti. Olay yerine gelen Ekmekçi, tepkilerin büyümesi üzerine M.Y’i araçtan indirdi. Partililer de yola devam etti.

‘İlçe başkanı olaya gizlemeye çalıştı’

Olaya tanıklık eden eski CHP Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Asya Alp, suç duyurusunda bulundu.

Görgü tanığı olan CHP Kuşadası Kadın Kolları üyesi Kader Nart da ilçe başkanının olayı gizlemeye çalıştığını söyledi.

Olayın ortaya çıkması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Çocuğun ve görgü tanıklarının ifadelerinin alınmasının ve yapılan incelemenin tamamlanmasının ardından savcılık, ifadeye gelmeyen M.Y. hakkında yakalama kararı çıkardı.

Partiden soruşturma ve ihraç

Denizli’de yakalanan M.Y. gözaltına alındı.

Sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen M.Y., “küçük yaşta çocuğa taciz ve sarkıntılıkta bulunmak” suçlamasıyla tutuklanarak, Dinar Cezaevi’ne konuldu.

CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla Aydın İl Başkanlığı tarafından da soruşturma başlatıldı. Olağanüstü toplanarak ilçe yöneticisi M.Y’yi partiden ihraç eden İl Başkanlığı tarafından ayrıca genel merkezin talimatıyla 3 kişilik bir soruşturma heyeti oluşturuldu.

Heyet, en son CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi ile Başkan Yardımcısı İshak Eryiğit’in ifadelerini aldı.

CHP yaptığı açıklama ile olayın takipçisi olacağını kaydetti.