Ana SayfaGüncelAstrid Lindgren Anma Ödülü yazar Jacqueline Woodson’a verildi

Astrid Lindgren Anma Ödülü yazar Jacqueline Woodson’a verildi

HABER MERKEZİ- Astrid Lindgren Anma Ödülü’nün bu yılki kazananı yazar Jacqueline Woodson oldu. Irkçılık, ayrışma, ekonomik adaletsizlik, sosyal savunmasızlık, önyargılar ve cinsel kimlik yazarın kitaplarında ele aldığı konuların başında geliyor.

Astrid Lindgren Anma Ödülü (ALMA), Türkiye’de Hep Kitap tarafından Türkçe yayımlanan ‘Bir Başka Brooklyn’ isimli kitabın sahibi ABD’li yazar Jacqueline Woodson kazandı.

Ödül töreninde jüri, Jacqueline Woodson için “Savunmasızlıklarla uğraşan ve kendi varlığı için mücadele eden genç insanlarla tanışmamızı sağlıyor. Ağır olmayan bir dil ile derin hikayeler yazan Woodson, üzüntü ve umut arasında bölünmüş günlük hayatı eşsiz bir şiirsel ton ile anlatır” ifadelerini kullandı.

Yetişkinler, gençler ve çocuklar için kitaplar yazan Jacqueline Woodson’ın eserleri şu ana dek on iki dile çevrildi.

Woodson genellikle kitaplarında şu temaları ele alıyor: Irkçılık, ayrışma, ekonomik adaletsizlik, sosyal savunmasızlık, önyargılar ve cinsel kimlik.

Astrid Lindgren Anma Ödülü

Dünyanın en büyük çocuk ve genç edebiyat ödüllerinden biri olan Astrid Lindgren Anma Ödülü İsveçli çocuk edebiyatı yazarı Astrid Lindgren’in 2002 yılında vefat etmesinin ardından, İsveç Hükümeti tarafından yazar anısına verilmeye başlandı.

Ödül, beş milyon İsveç Kronu (yaklaşık 480.000 Euro) ile dünyanın en büyük çocuk ve genç edebiyatı ödülü olmasının yanı sıra, Nobel’den sonra en büyük ikinci edebiyat ödülü.