Ana SayfaDünya“Irak ordusu, DSG ile ortak operasyon düzenleyebilir” iddiası

“Irak ordusu, DSG ile ortak operasyon düzenleyebilir” iddiası

HABER MERKEZİ – Reuters’a konuşan Kuzey Suriyeli üst düzey bir yetkili, Irak sınırında bulunan IŞİD’e karşı DSG ile Irak merkezi hükümetinin ortak operasyon düzenleyebileceğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO’nun 20 Ocak’ta Afrin’e dönük operasyon başlatması sonrası ABD ve Uluslararası IŞİD’le Mücadele Koalisyonu’ndan “operasyon, IŞİD’e karşı mücadeleyi zayıflatıyor” açıklamaları gelmişti.

Türkiye’nin Afrin’e operasyon sürerken, Reuters’a konuşan Demokratik Toplum Hareketi Eş Başkanı Aldar Xelil de benzer bir açıklamada bulunarak, ana unsurunu YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Irak merkezi hükümetinin IŞİD’e karşı ortak operasyon düzenleyebileceğini söyledi.

Xelil, “DAEŞ bizim (Irak ile) aramızdaki ortak alanda hala bulunuyor. Bu da DAEŞ’e karşı ortak eylemin önünü açabilecek şartların oluşması ihtimaline işaret ediyor” dedi ve ekledi:

“Afrin’den sonra DAEŞ yeniden canlandı ve bölgede genişlemeye başladı, vakumdan fazlasıyla yararlandı. Bu, üzerinde durduğumuz bir tehlike ve DAEŞ’in genişlemesine karşı gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz.”


Karınca Dış Haberler