Ana SayfaGüncelNisan’da yapılan ankette de Erdoğan 1. turda cumhurbaşkanı seçilmiyor

Nisan’da yapılan ankette de Erdoğan 1. turda cumhurbaşkanı seçilmiyor

HABER MERKEZİ – Yapılan son anketlerde AKP-MHP ittifakının oy oranı yüzde 50 bandının altında görülürken, Konsensus Araştırma Şirketi’nin 24-25 Nisan yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçime gidileceğini açıklamasından bir hafta sonra erken seçimlerle ilgili yaptığı anket sonuçlarında da hiçbir adayın birinci turda cumhurbaşkanı seçilemediği görülüyor.

Konsensus Araştırma Şirketi, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili Nisan ayında yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. Ankete göre hiçbir aday birinci turda cumhurbaşkanı seçilemiyor.

Konsensus Araştırma Şirketi, 24 Haziran erken seçimleriyle ilgili yaptığı anket sonuçlarını açıkladı.

Hata payının yüzde 3 olduğu belirtilen araştırmaya göre “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu karşısında verilen cevaplar ışığında partilerin aldığı oy oranlarının dağılımı şöyle:

AKP: Yüzde 42.2

CHP: Yüzde 20.2

İYİ Parti: Yüzde 19.7

MHP: Yüzde 7.8

HDP: Yüzde 7

Saadet Partisi: Yüzde 2.5

İttifaklar ne durumda?

CHP-İYİ Parti-SP ve DP arasındaki ‘Millet İttifakı’ kurulmadan önce yapılan ankette, İYİ Parti, SP ve DP arasındaki bir ittifak üzerinden gidilirken dağılım şöyle oldu:

İYİ Parti-SP-DP ittifakı: Yüzde 21.4

CHP: Yüzde 22.4

HDP: Yüzde 6.7

AKP-MHP-BBP (Cumhur İttifakı): Yüzde 49

Ankete göre, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri 1. turunda seçimi kazanamadığı ortaya çıkarken, 1. tur seçimlerindeki oy dağılımı da şu şekilde:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 47.6

Meral Akşener: Yüzde 21.9

Muharrem İnce: Yüzde 20.5

Selahattin Demirtaş: Yüzde 7.8

Temel Karamollaoğlu: Yüzde 2.1

Yapılan araştırmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna Erdoğan ve Akşener’in kalması halinde ise seçmenlerin tercihinin şu olacağı kaydedildi:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 52.4

Meral Akşener: Yüzde 47.6

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna Erdoğan ve İnce’nin kalması halinde ise tablo şu şekilde:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 55.1

Muhammer İnce: Yüzde 44.9

Son anketlerde ‘Cumhur İttifakı’nda düşüş var

Konsensus’un Nisan ayı anketinin aksine yapılan son anketlerde AKP-MHP ittifakının oy oranı yüzde 50 bandının altında görünüyor.

Son olarak kamuoyu araştırma şirketi Gezici’nin başkanı Murat Gezici, 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin elindeki son verileri paylaşmış, seçimler sonrasında kurulacak yeni Meclis’te AKP ve MHP’nin çoğunluğu kaybedeceğini söylemişti.