Ana SayfaGüncelArdahan’da askeri operasyon sırasında bir sivil öldürüldü

Ardahan’da askeri operasyon sırasında bir sivil öldürüldü

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, Ardahan’da askeri operasyon sırasında İsmail Karakaş isimli bir çobanın yakın mesafeden vurulması sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. Karakaş’ın öldürülmesine tepki gösteren yurttaşlara biber gazı ve plastik mermilerle müdahale edilirken, Ardahan Valiliği’nden de açıklama geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, bugün Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Samandöken köyünde hayvanlarını otlatan İsmail Karakaş isimli çobanın özel harekatçılar ve korucular tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Konuyu yaptığı yazılı açıklamayla duyuran Acar Başaran, “Çobanın yardımcısı ve köyde yaşayanlar olayın tanığıdır. Bu yetmemiş gibi, bu durumun neden kaynaklandığını anlamak için toplanan halka özel harekatçılar tarafından plastik mermi ve gazla sert bir şekilde müdahale edilmiştir” dedi.

Karakaş’ı öldürenler hakkında derhal soruşturma başlatılması gerektiğini belirten HDP’li vekil, hükümete seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“İsmail Karakaş ilk değildir, ama iktidarın bu saldırgan anlayışı devam ettikçe maalesef son da olmayacaktır. Hükümete bir kez daha sesleniyoruz. İnsanlara huzur verin. İsmail Karakaş’ın öldürülmesine neden olan kişiler hakkında derhal soruşturma başlatın, sorumluların açığa alınmasını sağlayın. ‘Terörist öldürdük’ içerikli yalana dayalı resmi açıklamalarla konuyu geçiştirmeye, halkı kandırmaya çalışmayın.”

‘Kolluk kuvvetleri tepki gösteren halka müdahale etti’

Ayrıca 24 Haziran seçimlerinde HDP’nin milletvekili adayı olan Öztürk Polat, MA’ya yaptığı açıklamada olaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Operasyona çıkan jandarma orada hayvanlarını otlatan çobanlarla bir temas sağlıyor. Olay esnasında bir çoban hayatını kaybediyor. Olaydan hemen sonra kolluk bir açıklama yapıyor ve ‘1 PKK’lı öldürdük’ deniliyor. Tabi ölenin sivil olduğu anlaşılınca, bu sefer kolluk geri adım atmak zorunda kalıyor. Hemen sonrasında Göle Kaymakamlık binası ve AKP ilçe binası halk tarafından taşlanmaya başlanıyor. İlçenin giriş ve çıkışlarını kapatan kolluk kuvvetleri, olayı protesto eden yurttaşlara plastik mermi ve biber gazıyla müdahale ediyor. Aile ve köylüler ciddi anlamda tepki göstermiş.”

Ardından AKP Ardahan Milletvekili Orhan Aydın’ı arayıp hemen kolluğa ve Kaymakamlığa ulaşıp, halka müdahale edilmemesini söylemesini istediğini aktardı.

Valilik’ten açıklama

Öte yandan konuya ilişkin Valilik’ten ise şu açıklama geldi:

“30.06.2018 Cumartesi günü, saat:10.00 sularında Jandarma Genel Komutanlığınca gelen bir ihbarda Göle Samandöken köyü yakınlarındaki bir bölgede 4 kişilik silahlı BTÖ mensuplarının olduğu belirtilmesi üzerine ihbar mahalline yakın bir bölgede görev icra etmekte bulunan kuvvetler ihbarda belirtilen sözkonusu bölgeye yönlendirilmiş, bölgeye yaklaşan güvenlik kuvvetleri kişilerden birinin orman içine kaçtığı, diğerinin orman kenarındaki hendeği kullanarak Kobra aracına yaklaşmaya çalıştığının görülmesi üzerine Kobradan bölgeye doğru yapılan atış sonucu kobra aracına yaklaşmaya çalışan ve dur ikazına uymayan şahıs hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede kişinin, Samandöken köyünden İ.K (34) isimli sivil şahıs olduğu değerlendirilmektedir. Hem adli, hem de idari açılan soruşturmayla olay bütün yönleriyle araştırılmaktadır. Cenaze otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir.”

Previous post
JIN TV yayın hayatına başladı
Next post
Mahkumu yanlış ameliyat eden doktorun 'savunması': Kendisi DHKP-C'li