Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşi için açlık grevindeki Mahir Kılıç’a saldırı: “Sen HDP’lisin, CHP’ye zarar veriyorsun”

İşi için açlık grevindeki Mahir Kılıç’a saldırı: “Sen HDP’lisin, CHP’ye zarar veriyorsun”

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden edilen Mahir Kılıç, CHP Genel Merkezi önünde sürdürdüğü eyleminin 36’ncı gününde bir kişinin “Sen HDP’lisin” sözleri eşliğinde saldırıya uğradı.

13 Kasım 2017 tarihinde işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemini 183’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle sonlandıran ancak işe geri alınacağına dair imzaladığı protokole rağmen işe alınmayan Mahir Kılıç, tekrar başlattığı açlık grevi eyleminin 36’ncı gününde.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden edilen Kılıç, eylemini CHP Genel Merkezi önüne taşımış durumda.

Kılıç eylemini sürdürürken bugün, CHP Genel Merkezi’nden çıkan bir kişi kendisine saldırdı.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Kılıç yaşananları şöyle aktardı:

“Bana ‘Sen HDP’lisin, partiye zarar veriyorsun’ dedi. Kendisini Petrol İş Sendikası yetkilisi olarak tanıtan kişi küfür etti. Ben de ‘HDP’li değilim, HDP’li diye insanlar yaşamasın mı?’ dedim.”

Yaşanan arbede sırasında Kılıç’a hakaret ettiği öne sürülen kişi polisler tarafından gözaltına alındı.

Açlık grevinde olduğu için arbede sonrasında yere yığıldığını söyleyen Kılıç, eylemine dönük saldırıya ilişkin, “Ben bunu CHP’ye mal etmiyorum. Bu sadece CHP’ye yaranmak isteyen sıradan bir partili. CHP’nin içinde çok değerli insanlar da var, onlara mal edemem. Kendini bilmeyen bir partili olarak değerlendiriyorum” dedi.

Eyleminden vazgeçmesi için ‘ya işini alması ya da burada ölmesi gerektiğini’ vurgulayan Kılıç, “Döner diye düşünenlerin tarihimizi düşünmeleri yeter” diye konuştu.

Previous post
Sağlıkta 'tasarruf': Hayati önem taşıyan bazı ithal ilaçlar piyasada yok
Next post
İstanbul'da rock’n roll zamanı: "We're Loud Fest" 19-20-21 Ekim'de