Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtları için teklif vereceğiz

Kılıçdaroğlu: Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtları için teklif vereceğiz

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtlarının Meclis’e gelmesi için teklif vereceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtlarının Meclis’te dinlenmesi için teklif verecek.

Açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan geldi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“2 Ekim’de İstanbul’da cinayet işlendi. Cemal Kaşıkçı eritildi ve yok edildi. Cinayeti işleyenler her türlü hazırlığı yapıp geldiler. Resim görevle geldiler. Cinayeti işlediler ellerini kollarını sallayarak yurt dışına gittiler.

Şimdi Saray’da oturan zat “Biz bu ses kayıtlarının hepsini kim istediyse dinlettik. İstihbarat örgütümüz hiçbir şeyi saklamadı. Kayıt gerçekten felaket. Hatta Suudilerin istihbaratçısı ‘Herhalde eroin aldı’ dedi” diyor. Bunu gazetecilere anlatıyor. ‘Bu ses kaydını önce sen dinledin, sen cinayeti bildiğin halde neden serbest bıraktın’ diye sormuyorlar.

Üstelik bu katillerin hiçbirisinin diplomatik dokunulmazlığı da yok. Bütün dünyanın bildiği kaydı, vatandaş bilmiyor. Bütün dünya biliyor Meclis bilmiyor. Şimdi yeni bir araştırma önergesi vereceğiz o ses kayıtlarının TBMM’ye gelmesini isteyeceğiz.”

Diyanet İşleri Başkanı’na tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 10 Kasım öncesi Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesine de tepki gösterdi.

Ziyareti sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bu ziyaret insani duygularla yapıldı diyor. Resmi kıyafetle gidiyorsun, Diyanet’i temsil ediyorsun. Bunu bilmiyorsan o koltuğu derhal terk et” dedi.