Ana SayfaManşet“İstanbul’un alınması için HDP’nin de içinde olduğu bir ittifak şart”

“İstanbul’un alınması için HDP’nin de içinde olduğu bir ittifak şart”

HABER MERKEZİ – webiz’de yaklaşan yerel seçimlere ve ‘ittifak’ konusuna dair değerlendirmelerde bulunan araştırmacı yazar Erdoğan Aydın, seçimde İstanbul’un alınması için HDP’nin de içinde olduğu bir ittifakın şart olduğunu vurguladı. CHP’yi ‘korkak’ olmakla itham eden Aydın, bir de uyarıda bulundu: “HDP’siz bir ittifakla yerel seçimde İstanbul’un kazanılamaması memleketi daha da geriye götürecektir. Kimse ‘Diyarbakır’a kayyum atansın ben İstanbul’da rahatça otururum’ demesin. Herkes tehdit altında.”

Araştırmacı yazar Erdoğan Aydın, Mart 2019’daki yerel seçimlere ilişkin webiz’de değerlendirmelerde bulundu.

 

Serpil Savumlu’nun konuğu olan Aydın, Cumhur İttifakı’nın hâlihazırdaki durumuna dikkat çekerek, “Eğer ortak adaylar etrafında bir araya gelemiyorsanız esas olarak bir ittifak yok demektir. Yerel seçimlerde reel bir ittifak yok. AKP-MHP ittifakındaki çatlak iktidarın genel seçimde aldığı oyu yerel seçimde alamayacağını gösteriyor” dedi.

“Hala karşılıklı bir şantaj, ittifak arayışı var” diyen Aydın, yerel seçimlerde 24 Haziran’dakine benzer bir ittifakın gerçekleşmeyeceği olasılığının artık daha güçlü olduğunu belirtti.

“İstanbul’un alınması için HDP’li bir ittifak şart”

HDP’nin ‘ittifak’ konusundaki tutumundan övgüyle bahseden Aydın, “HDP’nin batı illerinde AKP’ye karşı en geniş ittifaka hazır olduğunu açıklamasını çok büyük bir fedakârlık olarak görüyorum” dedi, CHP’yi ise cesur olmamakla eleştirdi.

“CHP’nin Kürt meselesi, Aleviler gibi konularda daha cesur bir tutuma ihtiyacı var. CHP’nin içinde aslında küçük ama sesi kendinden büyük bir ulusalcı damar var ve bu ulusalcı damarın sesinin çok çıkmasının nedeni CHP yönetiminin cesaretsizliği.

“İstanbul’u almak, memleketin büyükşehirlerinin bütününü almak mümkün, referandum sonuçları bunu gösterdi. Daha önemlisi İstanbul ve Ankara’nın alınması demek, özellikle İstanbul’un alınması demek AKP’nin iktidara yürüyüş, kurumsallaşma projesinin sonunu ilan edecektir. Bu nedenle cesarete, vizyona ihtiyaç var. İYİ Parti ile ittifak yapayım derken İYİ Partilileşmeme duruşuna ihtiyaç var, İYİ Parti’nin vesayeti altında bu olmaz. Maalefes verilen fotoğraflar bunu henüz göstermiyor.”

Yerel seçimde İstanbul’un alınması için HDP’nin de içinde olduğu bir ittifakın şart olduğunu vurgulayan Aydın, “HDP’siz bir ittifakla yerel seçimde İstanbul’un kazanılamaması memleketi daha da geriye götürecektir” dedi ve devamla da şu uyarıda bulundu:

“Diyarbakır’a kayyum atayacak zihniyet istediği doktoru işten atmak için de düzenleme yapıyor. Kimse ‘Diyarbakır’a kayyum atansın ben İstanbul’da rahatça otururum’ demesin. Herkes tehdit altında.”


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz:

Twitter

Facebook

Youtube


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“Sayfaları like'lamak bile 'örgüt propagandası' olarak dosyalara girebiliyor”
Sonraki Haber
Seyit Rıza'nın idam edilişinin 81. yılında 'yüzleşme' çağrısı