Ana SayfaGüncelABD askeri çekilirken: Britanya’ya göre tehdit sürüyor, Fransa Suriye’de kalacak

ABD askeri çekilirken: Britanya’ya göre tehdit sürüyor, Fransa Suriye’de kalacak

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump’ın Suriye’den çekileceklerini açıklaması sonrası koalisyon güçlerinin Avrupalı ortaklarından açıklamalar geldi. Britanya tarafından yapılan açıklamada ‘IŞİD’in tehdit oluşturmaya devam ettiği’ belirtilirken, Fransa da ‘Suriye’den çekilmiyoruz’ açıklamasında bulundu.

Başkan Donald Trump’ın dün IŞİD’i yendiklerini savunarak Suriye’den çekileceklerini duyurmasının ardından IŞİD’e karşı mücadelede uluslararası koalisyonun parçası olan Britanya ve Fransa’dan açıklamalar geldi.

Yapılan açıklamalarda, IŞİD’e karşı mücadeleye devam edileceği, dolayısıyla Suriye’den çekilme olmayacağı bildirildi.

‘Tehdit sürüyor’

Britanya hükümeti tarafından dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, IŞİD’e karşı mücadele koalisyonun ‘büyük bir ilerleme kaydettiği ancak daha yapılacak çok şeyin olduğu’ söylendi.

“Askeri operasyonlar başladığından bu yana koalisyon ve Suriye ile Irak’taki partnerlerimiz IŞİD bölgelerinin büyük çoğunluğunu yeniden ele geçirdi ve IŞİD’in işgal ettiği Doğu Suriye’deki son bölgede son birkaç gün içerisinde önemli ilerlemeler kaydedildi.

Ancak yapılacak daha çok şey bulunuyor ve onların oluşturduğu tehdit görmezden gelinmemeli. Toprakları olmadan bile IŞİD hala bir tehdit olarak kalacaktır.”

‘Suriye’de kalıyoruz’ 

Fransa da yapılan açıklamalarla Suriye’deki IŞİD’e karşı mücadelede katılımını sürdüreceğini beyan etti.

CNews televizyonuna konuşan Avrupa İşleri Bakanı Nathalie Loiseau, “Şimdilik tabii ki Suriye’de kalıyoruz” ifadelerini kaydetti ve “Mücadele sürüyor ve biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Ne IŞİD’in ne de uzantılarının haritadan silindiğini, terör örgütünün son hücrelerini kesinlikle yenilgiye uğratmaları gerektiğini’ kaydetti.


AFP’den derlenmiştir.