Ana SayfaGüncelErdoğan’a göre Türkiye’nin en büyük sorunu: ‘Bir grubun kültür sanat dünyamızı esir alması’

Erdoğan’a göre Türkiye’nin en büyük sorunu: ‘Bir grubun kültür sanat dünyamızı esir alması’

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en büyük sorununun “Kendi toplumunu, ülkesini küçümseyen bir grubun uzunca bir süre kültür sanat dünyamızı adeta esir alması” olduğunu savundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde konuştu.

Türkiye’nin en büyük sorununun “Kendi toplumunu, ülkesini küçümseyen bir grubun uzunca bir süre kültür sanat dünyamızı adeta esir alması” olduğunu savunan Erdoğan, “Hamdolsun bu esaret yavaş yavaş kalkıyor” dedi.

BBC türkçe’nin aktardığına göre Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Türkiye’nin son bir asrı kültür sanat bakımından da çok büyük kırılmaların yaşandığı bir dönemi ifade eder. Bu süreçte dilimiz öylesine büyük bir değişime uğramıştır ki dedeler torunlarıyla sağlıklı iletişim kuramaz hale gelmiştir.

“Müzik zevkimizde çok ciddi değişimler yaşanmıştır. Giyim kuşamdan yeme içmeye kadar bunun sıkıntılarına şahit oluyoruz. Kültür sanat kuraklığının en başta gelen sebeplerinden biri de budur. Atalar yitip kaybedildiği yerde aranır derler.

“Bize düşen medeniyetimizin üç tasavvurunu, kalbi selimi, aklı selimi, zevki selimi kendi geçmişimizde aramaktır.”

“Bizim medeniyetimizde ilim insanlarının özel bir yeri vardır” diyen Erdoğan, sözlerini “Kültür ve sanat tabiatı gereği sivildir, özgürdür, vesayet kabul etmez, tek sesliliği, tek tipliği dayatan toplumlarda gelişemez” diye sürdürdü ve ekledi:

“Ülkemizin en büyük sorunu kendi toplumunu, ülkesini küçümseyen bir grubun uzunca bir süre kültür sanat dünyamızı adeta esir almasıdır.”