Ana SayfaGüncelİddia: Yerel seçim ve AB’deki oylama öncesi Mart’ta ‘af’ çıkacak

İddia: Yerel seçim ve AB’deki oylama öncesi Mart’ta ‘af’ çıkacak

HABER MERKEZİ – MHP’nin uzun zamandır gündemde tuttuğu “af” teklifinin hem yerel seçimler öncesi hem de Türkiye ile AB arasındaki üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren taslak kararın oylanacağı tarihten önce uygulamaya sokulacağı iddia edildi. Odatv’nin iddiası, söz konusu teklifin hem “adi” hem de “terör” suçlarını kapsayacağı yönünde.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin uzun süredir gündemde tuttuğu “af” başlığının önümüzdeki günlerde uygulamaya sokulacağı iddia edildi. İddia Odatv’ye ait.

Seçim çalışmaları dolayısıyla Silivri’ye giden AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın “MHP’nin verdiği af teklifi üzerinde çalışılıyor tek tek. Kamu vicdanını nasıl rahatsız olmaz onun ortaya çıkması lazım. Acele karar verirsen bu sefer başka mağduriyetler olur” sözlerinin hatırlatıldığı Odatv haberine göre “af”, Mart’ta yani seçimlerden hemen önce gelecek.

Haberdeki iddiaya göre Mart başında yasalaşması beklenen af teklifi;

  • Hem “adi” hem de “terör” suçlarını kapsayacak
  • İnfaz yasasında değişiklik yapılacak
  • Denetimli serbestlik 5 yıla çıkarılacak
  • İnfaz yasasında indirime gidilecek
  • Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik yapılacak

Haberde “af paketi”nin hem 31 Mart’taki yerel seçimler öncesi hem de Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren taslak kararın oylanacağı 13 Mart’ta “olası bir olumsuz karara karşı” devreye sokulacağı iddia ediliyor.

AP’nin karar tasarısı

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren karar tasarısı, parlamentonun Dışişleri Komisyonu’nda oy çokluğuyla kabul edildi.

Dün yapılan oylamada karar tasarısı 7’ye karşı 47 oyla kabul gördü.

Komisyondan geçen taslak metnin birçok bölümünde Türkiye’ye, üyesi olduğu Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin standart ve kararları hatırlatılıyor.


AP Dışişleri Komisyonu: Türkiye ile müzakereler askıya alınsın

Previous post
Yerel seçimlere doğru: 38 gün kala neler oluyor, kim ne diyor?
Next post
HDP’nin Ağrı Belediyesi Eş Başkan adayı Karaaslan tahliye edildi