Ana SayfaGüncelYerel seçimlere 21 gün kala günün öne çıkanları: Kim ne diyor?

Yerel seçimlere 21 gün kala günün öne çıkanları: Kim ne diyor?

HABER MERKEZİ – Yerel seçimlere 3 hafta kaldı yani sadece 21 gün. Seçim yaklaşırken liderler meydanlarda yurttaşlara sesleniyor, vaatlerini dile getiriyor, kimi tartışmalar yaşanıyor. Seçime doğru giderken öne çıkan gelişmeleri günbegün aktarıyoruz. İşte bugünün öne çıkanları.

 


21:00 | Selim Sadak HDP mitingi sonrası gözaltına alındı 

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen HDP mitinginde aralarında eski Siirt belediye başkanı Selim Sadak’ın da bulunduğu üç kişi gözaltına alındı.

Demokratik Toplum Kongresi Divan Kurulu Üyesi ve Siirt belediye eski başkanı Sadak’ın mitingde yaptığı konuşmadan ötürü gözaltına alındığı bildirildi.

Sadak, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


17:17 | AKP’li başkandan ‘Millet İttifakı’ ve HDP’ye oy verenlere tehdit

AKP Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, ‘Millet İttifakı’ ve HDP’ye oy verecekleri hedef aldı.

Sözcü’nün haberine göre Çetinbaş, “31 Mart’ta, bu milletin değerlerine karşı siyaset yapan 4’lü çete, şer ittifakı, illet ittifakı ve kim bir araya gelirse gelsin bu sokaklarda, mahallelerde gezme şansı olmayacak” dedi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Halkı ötekileştiren, siyasi ahlaka sığmayan sözler” derken, Saadet Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Evren de, “Halkı kaosa, gerginliğe sürükleyecek sözler” diyerek AKP İl Başkanı Çetinbaş’a tepki gösterdi.


17:05 | Temelli’den Erdoğan’a ‘kayyum’ yanıtı

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kayyum atama’ sinyallerine HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Urfa’dan yanıt verdi.

Erdoğan’ın “Yine kayyum atarız” sözlerini hatırlatan Temelli, “Geçti Bor’un pazarı. Çok daha fazla belediyede iktidara geleceğiz. Bu gidişata hep birlikte son vereceğiz” dedi.

Her yerde oy rekoru kıracaklarını dile getiren Temelli, “Suruç’ta yüzde 60-65 alıyormuşuz. Hayır, yetmez. Suruç’tan yüzde 90 alacağız. Ankara’ya mesajımızı net göndereceğiz diye konuştu.

“Beka” tartışmalarına da değinen Temelli, ülkede beka sorunu olmadığını ifade ederek, “Bu ülkenin tek sorunu sizsiniz. Bu ülkenin umudu biziz. 31 Mart’ta sandıklardan HDP çıkacak, umut çıkacak” dedi.


15:42 | Kılıçdaroğlu: Hal esnafı, kışlık soğanı stoklayan “terörist” oldu

Antalya’da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gıda fiyatlarındaki artış üzerinden hükümeti eleştirdi.

CHP lideri, “Öyle bir noktaya geldik ki hal esnafı, kışlık soğanı stoklayan terörist oldu. Şu akla mantığa bakın” dedi.


15:40 | Bahçeli: Patlıcan kışın pahalıysa yazın ucuzlar ama beka olmadan ekmek olur mu?

Bilecik’te düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir kez daha “beka” konusunu gündeme getirdi.

“Bugün açsak yarın doyarız, bugün işimiz yoksa yarın buluruz. Patlıcan kışın pahalıysa yazın ucuzlar. Elbet vakti geldiğinde doya doya yeriz” diyen Bahçeli, “Bayrak inerse bunun tamiri nasıl yapılacak? Beka olmadan ekmek olur mu? Beka olmadan ucuz yedim pahalı aldım demek mümkün mü?” diye sordu.

Muhalefetin “beka sorunu yok” sözlerine atıfta bulunan Bahçeli, “Beka meselemiz geçmişe nazaran ağırlaşmıştır” dedi.

CHP’nin HDP ile “ittifak” içinde olduğunu savunan Bahçeli, “Gerçek CHP’lilere sesleniyorum, vazgeçin bu Kemal Kılıçdaroğlu’dan” diye konuştu.


14:45 | Erdoğan CHP’liler ile HDP’lileri “ezan ve bayrak düşmanı” ilan etti

Partisinin Adana  mitinginde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha CHP ile HDP’yi hedef aldı.

8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü’nün CHP ve HDP’nin öncülüğünde yapıldığını ifade eden Erdoğan, “ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik edildiğini” öne sürdü.

“Taksim’de CHP ve HDP’nin öncülüğünde güya Kadınlar Günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Biz ‘belediye işi gönül işi’ diyerek milletimize herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi taahhüt ediyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak doğrudan istiklalimize ve istikbalimize saldırıyor.”

CHP’liler ile HDP’lileri “ezan ve bayrak düşmanı” ilan eden Erdoğan, “Bu ezan ve bayrak düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.


13:35 | AKP üyesi esnaftan Alper Taş’a: Bu kez AKP’ye benden oy çıkmaz

Beyoğlu’nun mevcut muhtarlarıyla bir araya gelen CHP Beyoğlu Başkan Adayı Alper Taş, muhtarların sorunlarını dinledi, ardından esnaf ziyaretine çıktı.

Gerçek Gündem’in haberine göre Fetihtepe Mahallesi’ne esnaf ziyareti gerçekleştiren Taş’a bir bölge esnafı 12 yıldır AKP üyesi olduğunu ifade ederek, “Dükkânımın kirasından daha fazla vergi talep ediyorlar. Yüksek vergilerden bıktık. Her seçimde AKP adaylarına oy verdim fakat bu kez AKP’ye benden oy çıkmaz” dedi.

Ayrıca Beyoğlulular kentsel dönüşümün yerinde olması ve belediye tarafından desteklenmesini isterken, Taş da kentsel dönüşüm planlarını yurttaşlarla birlikte oluşturacaklarını ve halkın izni olmayan hiçbir projeye onay vermeyeceklerini yineledi.


12:30 | Diyarbakır’da 15 bin 885 seçmenin sandığı taşındı

YSK, Diyarbakır Valiliği’nin başvurusu üzerine 7 ilçedeki 15 bin 885 seçmenin bağlı bulunduğu 70 sandığın taşınmasına, 14 sandığın ise birleştirilmesine karar verdi.

Daha önce Dicle İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararı ‘tam kanunsuzluk’ olarak değerlendir YSK böylece aynı ilçede sandıkların taşınmasına dönük karar almış oldu.


10:20 | Temelli: AKP’ye oy veren Kürt seçmenin yüzde 6’sı HDP’ye kaydı:

Kars’tan başladığı seçim turuna Ardahan, Iğdır, Ağrı, Bitlis, Bingöl ve Elazığ’la devam eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin oy oranına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’ndan Yasin Kobulan’a konuşan Temelli, “Bingöl, Kars, Muş gibi kentleri kazanma şansımız daha da artmış durumda. AKP’ye oy veren Kürt seçmenin yüzde 6’sı bize kaydı” dedi.

“AKP’de 24 Haziran’da başlayan oy kaybı devam ediyor. 5-7 arasında bir kaybı olduğu görülüyor. Diğer partilerin oy oranında ciddi bir değişim yok. HDP’de bir değişim söz konusu.

“Atmış olduğumuz güçlü adım ve seçenek yaratmayla kararsız seçmen azaldı. Özellikle AKP-MHP ittifakına karşı bir yükseliş artıyor.

“AKP’ye oy veren Kürt seçmen içerisinde yüzde 6 gibi kayma söz konusu. Bingöl, Kars, Muş gibi kentleri kazanma şansımız daha da artmış durumda.”

  • Haberin tamamına BURADAN bakabilirsiniz

10:10 | Demirtaş’tan Tatvanlılara seçim mesajı

HDP’nin önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden Tatvanlılara mesaj gönderdi.

Demirtaş, yerel seçimlere ilişkin mesajında “Tatvanlıların HDP Tatvan belediye eşbaşkanları etrafında kenetlenmesini” istiyor.

“Tatvan halkına yürek dolusu selam, sevgilerimi gönderiyorum. Her dönemde özgürlük, adalet, eşitlik, barış ve onurlu bir yaşam konusunda kararlı bir duruş sahibi olduğunuzu biliyorum. Bu da bize güç ve moral veriyor. 31 Mart seçimlerinde eşbaşkan adaylarımız Serap Çakmak Genç ile Habip Yeşiltepe arkadaşlarımızın etrafında kenetlenip, tek yürek olacağınıza inanıyor, başarılar diliyorum.”