Ana SayfaGüncel‘Mavi Balina’ oyunu: Van’da bir çocuk intihar etti

‘Mavi Balina’ oyunu: Van’da bir çocuk intihar etti

HABER MERKEZİ – Van’da, arkadaşlarıyla birlikte piknik yapmaya gittiği tepeden atlayarak intihar eden 14 yaşındaki çocuğun “Mavi Balina” oyunu nedeniyle intihar ettiği belirtildi.

Van’da, oyuncuları şantajla ölüme sürüklediği öne sürülen ‘Mavi Balina‘ oyunu oynayan 14 yaşındaki Sevda E. adlı çocuk, arkadaşlarıyla birlikte piknik yapmaya gittiği tepeden atlayarak intihar etti.

Olay, 2 Nisan günü saat 14:00 sıralarında meydana geldi.

Merkez Tuşba ilçesinde yaşayan Sevda E., 14 ve 15 yaşlarındaki beş kız arkadaşıyla birlikte piknik yapmak için Akköprü Tepesi’ne çıktı. Ancak kısa süre sonra arkadaşlarının gözü önünde tepeden atlayarak intihar etti.

Çocuk İzleme Merkezi’ne götürülen beş çocuğun ifadesi alındı.

Van Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Çohaz tarafından yapılan yazılı açıklamada Sevda E.’nin intiharının ‘Mavi Balina’ oyunu nedeniyle meydana geldiği ifade edildi.

Nevşehir’de de silahla intiharda ‘Mavi Balina’ şüphesi

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde, banyoda tüfekle kendini vurarak yaşamına son veren ve bilgisayarında ‘Mavi Balına’ oyunu bulunan 13 yaşındaki çocuğun intiharıyla ilgili soruşturma da sürüyor.

Olay seçim günü yani 31 Mart’ın öğle saatlerinde, ilçeye bağlı Özlüce köyünde meydana geldi.

Yerel seçim için oy kullandıktan sonra evlerine dönen Esra ile Halil M. çifti, 8’inci sınıf öğrencisi oğullarını banyoda, kanlar içinde yerde hareketsiz yatarken buldu.

Soruşturma başlatan jandarma ekipleri, çocuğun bilgisayarında, ‘Mavi Balina’ adlı oyunu buldu. Çocuğun intiharıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

‘Mavi Balina’ oyunu hakkında

Mavi Balina oyunu Türkiye dahil pekçok ülkede gündemde.

Oyuna başlayanların 50 günde 50 komutu yerine getirmesi isteniyor.

Başlangıçta “Gecenin bir vakti uyan” ya da “bir korku filmi izle” gibi zararsız gözüken komutlar gün geçtikçe daha fazla şiddet ve psikolojik baskı içerir hale geliyor.

“Yüksek bir binaya çık”, “Koluna balina resmi kazı” gibi komutların akabinde son görev olarak oyuncunun kendini öldürmesi isteniyor.

Oyun Rusya’da başlasa da çok geçmeden başka ülkelerden Mavi Balina oyunu ile bağlantılı olduğundan şüphe edilen intihar haberleri gelmeye başladı; Ukrayna, Hindistan, ABD, Türkiye bu ülkelerden.

Türkiye’de hükümet yetkilileri aileleri Mavi Balina oyununa karşı uyarıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan “Aileler, Mavi Balina Gibi Sözde Oyunlara Karşı Ne Yapmalı?” konulu bir görsel paylaşmıştı.

Görselde ailelere çeşitli tavsiyelerde bulunuluyor. Bu tavsiyelerin sonuncusunda; “Eğer çocuğunuzun Mavi Balina oyununu oynadığını fark ederseniz, elektronik cihazlardan uzak kalmasını sağlayarak uzmanlardan destek alın” deniliyor.


Bu haber hazırlanırken BBC Türkçe ve Diken’den faydalanılmıştır.