Ana SayfaGüncelİstanbul’daki kayyum eylemine müdahale: En 10 gözaltı, vekiller de darp edildi

İstanbul’daki kayyum eylemine müdahale: En 10 gözaltı, vekiller de darp edildi

İSTANBUL – HDP’nin 31 Mart seçimlerine kazandığı 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasını protesto etmek için Beşiktaş’ta yapılmak istenen açıklamaya polis müdahale etti. En az 10 kişi gözaltına alındı. Polis ablukasında konuşan HDP’li vekillerden Züleyha Gülüm, “HDP Milletvekili Züleyha Gülüm: Bugün seçme ve seçilme hakkımızı elimizden alanlar sadece 3 ille sınırlı kalmayacak, İstanbul, Ankara ve başka illere de kayyum atayacaklar, adım adım geliyorlar; buna karşı alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atamalarına tepki göstermek için HDP İstanbul İl Örgütü’nün Beşiktaş’ta yapmak istediği eyleme polis müdahale etti.

Hakan Pastanesi önünde basın açıklaması yaparak ardından oturma eylemi gerçekleştirilmek istendi.

Ancak, Hakan Pastanesi civarını zırhlı araçlarla ablukaya alan polis, “Kayyuma dair bütün eylem etkinlikler yasak” dedi ve ardından aralarında HDP milletvekillerinin de olduğu kitleye müdahale etti.

Gözaltılara tepki gösteren HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu ve Züleyha Gülüm de polis tarafından darp edildi.

Polis en az 10 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle; Doğan Özkan, Yoldaş Aydın, Hanım Candan, Damla Savcı, Nevzat Yeşil, Adem Varlı, Selami Bulut, Mahmut Çavlı, İsmail Toptumur, Mehmet Mert Karatağ.

Gözaltılar sonrası çembere alınan vekillere çevrede toplananlar “Kayyumlar gidecek biz kalacağız” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla destek oldu.

Polis çemberi içinde açıklama yapan HDP milletvekili Musa Piroğlu, “Halkımızın iradesine güveniyoruz ve direnişimizle bu kayyumlar da defolup gidecek bu ülkeden” dedi.

HDP’li Hüda Kaya da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tehdit etmesini hatırlatarak, “Kimi tehdit ederseniz edin, bu halkı susturamayacaksınız. İnsanların iradesine kayyum atayamazsınız” ifadelerini kullandı.

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ise “Bugün seçme ve seçilme hakkımızı elimizden alanlar sadece 3 ille sınırlı kalmayacak, İstanbul, Ankara ve başka illere de kayyum atayacaklar, adım adım geliyorlar; buna karşı alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gazete Karınca, MA