Ana SayfaDünyaYemen’e hava saldırısı: En az 100 kişi öldü

Yemen’e hava saldırısı: En az 100 kişi öldü

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen’in Zamar kentinde, Husilerin alıkoyduğu kişileri tuttuğu belirtilen cezaevi niteliğindeki bir binaya düzenlediği hava saldırısında en az 100 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Yemen’in Zamar kentinde bir binaya hava saldırısı düzenlendi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, binanın Husilerin alıkoyduğu kişileri tuttuğu cezaevi niteliğinde bir bina olduğu belirtildi.

Husi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Twitter’dan yaptığı açıklamada, saldırılarda ilk belirlemelere göre 50 kişinin öldüğünü, 100 kişinin de yaralandığını belirtmişti.

Son yapılan açıklamada ölü sayısının 100’den fazla olduğu, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı.

Husilere bağlı Mahkum İşleri Ulusal Komitesi Müdürü Abdulkadir el-Murtada ise kurtarma ekiplerinin saldırıların yoğunluğu nedeniyle bölgeye ulaşamadığını söyledi.

Saldırılarda yaralananlar hastanelere kaldırılırken, alıkonulanlardan bir kısmının ise binanın altında mahsur kaldığı belirtiliyor.

Husiler, olayla ilgili Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerini (BAE) suçlayarak, uluslararası ve yerel kuruluşları olayı yakından takip etmeye çağırdı.

300’den fazla kişi ölmüştü

30 Ağustos’ta Yemen Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed el-Hadrami, ülkenin geçici başkenti Aden ve doğusundaki Ebyen vilayetinde bulunan hükümet güçlerinin, BAE’nin hava saldırılarına maruz kaldığını açıklamıştı.

Açıklamada “BAE’nin hava saldırılarında, siviller ve ordu güçlerinden yaşamını yitiren ve yaralananların sayısının 300’den fazla” olduğu bilgisi verilmişti.

2015’ten bu yana hava saldırıları düzenliyor

Yemen’de Suudi Arabistan’ın öncülük ettiği uluslararası koalisyon güçleri, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’yi desteklemek için Mart 2015’ten bu yana Husilere yönelik hava saldırıları düzenliyor.

Savaşta şu ana kadar 2 bin 500’ü çocuk olmak üzere 57 bin kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.

Nüfusun yarısına tekabül eden 14 milyon insan da açlıkla savaşıyor. Yemenlilerin üçte biri de acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Her 10 dakikada bir Yemenli çocuk, aşı ile tedavi edilebilir bir hastalık sonucu yaşamını yitiriyor.