Ana SayfaToplumsal CinsiyetEcem Balcı’yı öldüren erkek hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Ecem Balcı’yı öldüren erkek hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

HABER MERKEZİ – Gölcük’te 17 yaşındaki Ecem Balcı’nın öldürülmesine ilişkin yürütülen davanın 6. duruşmasında Süleyman Kara için ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Ecem Balcı’yı öldüren Süleyman Kara’nın yargılandığı davanın 6. duruşması Kocaeli 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Balcı’yı “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan tutuklu yargılanan Süleyman Kara ile “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarından tutuksuz yargılanan beş sanık, Balcı’ın babası Gökhan Balcı ile avukatı Aslıhan Şen katıldı.

Duruşmada ilk önce Balcı’nın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor okundu.

Ardından savunma yapan Balcı ailesinin avukatı Aslıhan Şen, ATK raporunun sanığın anlatımlarını doğruladığını belirterek, tutuklu sanık Kara’nın da daha önce benzer ifadelerde bulunduğunu söyledi.

Sanık Kara’nın avukatı Mustafa Yıldırım ise otopsi raporunu reddederek raporun, sanığın önceki beyanlarına dayandığını, tıbbi tespitlerle oluşturulmadığını öne sürdü.

Böyle bir raporla ölüm nedeninin tespit edilemeyeceğini öne süren Yıldırım, üst kuruldan rapor alınmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi reddetti.

Savcı ‘cinayet tasarlanarak işlenmedi’ dedi

Kara’nın delilleri karartmadığını öne süren savcı, cinayetin tasarlayarak işlenmediğini savundu.

Savcı, Kara’nın, kasten öldürme suçunun “Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı” yapılması nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Tutuksuz sanıklar Keziban A., Rıfat Özgür Y., Yusuf K. ve İbrahim D. hakkında “Suç delillerini gizlemek” suçundan 6’şar aydan 5’er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Davaya taraf olan Aile Bakanlığı vekilleri, tüm sanıkların indirim uygulanmaksızın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Balcı ailesinin avukatları, mütalaada geçen ‘tasarlayarak öldürme’ olmadığı yönündeki gerekçeye katılmadıklarını söyledi.

Sanık avukatları ise esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talep etti.

Mahkeme heyeti duruşmaya verdiği kısa bir aranın ardından sanık avukatlarının üst kuruldan rapor alınması talebini, dosyaya yenilik katmayacağı sonucuna varıldığı gerekçesi ile reddetti.

Sanık avukatlarının esas hakkında savunma için süre talebini kabul eden mahkeme, Kara’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 19 Kasım’a erteledi.

Previous post
Adana Valiliği 'eğitime katkı temalı' konseri yasakladı
Next post
Hatay'da askeri araç devrildi: İki asker yaşamını yitirdi