Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Kayyum atayacaksanız seçim niye yaptınız?

Kılıçdaroğlu: Kayyum atayacaksanız seçim niye yaptınız?

HABER MERKEZİ – HDP’nin üçü büyükşehir olmak üzere toplam 12 belediyesine kayyum atanmasına tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Kayyum atayacaksanız seçim niye yaptınız?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında 31 Mart seçimlerinin ardından HDP’li belediyelere kayyum atanmasına tepki gösterdi.

“Belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanması demokrasiye aykırıdır” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adaletin birinci kurallarından biri de demokrasidir, milletin iradesine saygı duymaktır. Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanları bir süre sonra yerlerine kayyum atandı. O zaman bu seçimleri neden yaptınız?
“Bu adaylar savcılıktan iyi hal kâğıdı aldı, YSK’da sorun çıkmadı, vatandaş çekti. Suçlularsa senin istihbarat örgütün var o zaman suç üstü yap. Kimse de sana bir şey demez.”

Söz konusu kayyum uygulamasının demokrasiye aykırı olduğunu yineleyen CHP lideri, “Bizim çizgimiz adalet ve demokrasidir. Adalet bu kadar bozuk olduğu yerde ekonomi dikiş tutmaz” diyerek ekonomideki kötü gidişata dair sorularını sıraladı:

“Saraydaki kimse işsizlik çekmiyor. Hepsinin keyfi yerinde. İşsizliğin ne olduğunu biliyorlar mı? Saray sosyetesi, bir kişinin işsiz olması halinde mutfaktaki yangından haberi var mı? Bu millet artık eti gramla alıyor, acaba saray sosyetesi bunu biliyor mu?”

Üçü büyükşehir 12 belediyeye kayyum

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Erzurum’un Karıyazı ve Diyarbakır’ın Kulp ilçe belediyelerine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum atanmıştı.

18 Ekim’de de Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediyelerine kayyum atanmıştı.

Son olarak Diyarbakır’daki Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van’daki Erciş belediyelerine kayyum atanmasıyla beraber HDP’nin üçü büyükşehir olmak üzere toplam 12 belediyesine kayyum atanmış oldu.

Previous post
Nedeni 'operasyon': Derik Kaymakamlığı, Zeytin Festivali'ni yasakladı
Next post
AİKB: Hakan Atilla'nın genel müdürlüğe getirilmesini desteklemiyoruz