Ana SayfaCezaevleriKanser hastası tutuklu: Sağlığım kötüye gidiyor, hastaneye gitmem engelleniyor

Kanser hastası tutuklu: Sağlığım kötüye gidiyor, hastaneye gitmem engelleniyor

HABER MERKEZİ – İzmir Ödemiş Cezaevi’nde tutuklu bulunan kanser ve verem hastası Mehmet Salih Filiz, ağrılarının ve yoğun kanamalarının olduğunu ancak kendisinin hastaneye götürülmediğini söyledi.

İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve uzun zamandır kalın bağırsak kanseri, kemik erimesi ve verem olan Mehmet Salih Filiz, ağabeyi Şehmuz Filiz ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde tedavi hakkının engellendiğini aktardı.

Sağlık durumunun iyi olmadığını, geceleri ağrılarının ve yoğun kanamalarının olduğunu belirten Filiz, son zamanlarda sık sık baygınlık geçirdiğini söyledi.

MA’da yer alan habere göre Filiz, en son Corona virüsü salgını Türkiye’de görülmeden önce hastaneye götürüldüğünü belirterek, şunları ifade etti:

“Doktor bana kanser iğnesi olan ‘emtia’ adlı iğne tedavisi bittikten sonra yeni bir iğne tedavisine başlaması gerektiğini bunun içinde tekrardan kontrole gelmem gerektiğini söyledi. ‘Emtia’ adlı iğnem bitti. Doktorun ‘tekrar gelmen gerekiyor’ demesine rağmen hastaneye kontrole götürülmüyorum.
Yeni bir tedavi uygulanması gerekiyor fakat iğnem bittiği için gidemiyorum. Koronavirüs salgını kapsamında risk grubunda yer alıyorum. Tahliye talep etmiyorum fakat en azından sağlık hakkımın kullanılmasına izin verilmesini istiyorum. Bu haliyle hastalığım gün geçtikçe kötüye doğru ilerliyor. Herkes sesimi duysun.”

Şehmuz Filiz de kardeşinin bir an önce tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, Kardeşi Filiz’e bir şey olduğu takdirde tek sorumlusunun cezaevi yönetimi olacağını ifade etti.

“Cezaevindeki bir bireyin sağlık hakkı bile gasp ediliyor. Bu insan haklarına aykırıdır. İnfaz yasasının adil ve eşit olmasını her kesim için istedik. Fakat böyle olmadı umarım anayasa mahkemesi genele yayıp tüm mahkûmlar bu yasadan faydalanabilir.”

İnfaz düzenlemesine dair

AKP ve MHP’nin hazırladığı teklif, Meclis Genel Kurulu’nda 51 ‘ret’ oyuna karşılık 279 ‘evet’ ile kabul edilmesiyle yasalaştı.

Böylece Corona virüsü salgınına karşı tedirginliğin had safhada olduğu cezaevlerindeki 100 bin civarındaki tutuklu ve hükümlünün tahliyesinin önü açıldı.

Ancak başta HDP olmak üzere muhalefet partileri ile hak savunucuları ve hukukçular düzenlemenin “eşit” olmamasını gerekçe göstererek itirazda bulunuyor. Çünkü Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlarda bir düzenleme yapılmadı ve siyasi tutuklular kapsam dışı bırakıldı.

Previous post
Annesi ile kız kardeşini darp eden erkek serbest bırakıldı
Next post
TTB Genel Sekreteri: Tedbirlerde bir gevşemeye gitmek için henüz erken