Ana SayfaEkolojiAkdeniz’i alevler sardı: Yunanistan ve İtalya’da orman yangınları sürüyor

Akdeniz’i alevler sardı: Yunanistan ve İtalya’da orman yangınları sürüyor

HABER MERKEZİ – Orman yangınları Akdeniz ülkelerinde de etkinliğini sürdürüyor. Türkiye’de devam eden yangınların yanı sıra Yunanistan ve İtalya’da da pek çok farklı noktada yangınla mücadele sürüyor.

Akdeniz ülkeleri Yunanistan ve İtalya yangınlarla boğuşuyor.

İtalya’da ülke genelinde 299 orman yangını halen devam ederken, Yunanistan’da da Mora Yarımadası’ndaki Zeria ve Ahaia bölgesinde çıkan orman yangınları sürüyor.

Yunanistan’da geçen hafta da başta Atina yakınlarındaki Dionisos bölgesi olmak üzere Magnisia ve Preveza bölgelerinde yüzlerce hektarlık ormanlık arazi kül olmuş, çok sayıda ev ve araç kullanılamaz hale gelmişti.

Yunanistan’ın Mora yarımadasında ve İtalya’nın Pescara kentinin güneyindeki sahil şeridine yakın ağaçlık alanda da büyük bir yangın çıktı.

Yunanistan’ın Mora Yarımadası’ndaki Zeria ve Ahaia bölgesinde çıkan yangın ile ilgili söndürme çalışmalarını İtfaiye Teşkilatı Başkanı Korgeneral Stefanos Kolokuris koordine ederken, yangına 294 itfaiye personeli, 7 piyade ekibi, 77 itfaiye aracı, 7 helikopter ve 5 uçak ile müdahale edildiği aktarıldı.

Yunan İtfaiye Teşkilatından yapılan açıklamada, yangını kontrol altına alma çalışmalarının aralıksız sürdüğü, Ziria, Kranidi ve Almiro bölgelerinde bazı köylerin tedbir amaçlı boşaltıldığı bildirildi.

Yunanistan’da evde kal çağrıları

Yunanistan Ulusal gözlemevi, bunaltıcı sıcağa ve boğucu koşullara rağmen, şehirdeki insanlara gökyüzündeki zararlı parçacıklar nedeniyle pencereleri kapalı tutmalarını ve zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını tavsiye etti.

Yunan basınındaki haberlerde, sahil şeridindeki Panagopulos bölgesinde, yoğun dumandan etkilenen yaklaşık 110 çocuğun bulunduğu bir tatil kampının tahliye edildiği, yangın nedeniyle Rio Antirio köprüsünün bir süre trafiğe kapatıldığı öğrenildi.

İtalya’da yangına müdahale devam ediyor

İtalya’nın farklı bölgelerinde günlerdir devam eden orman yangınlarını söndürmek için itfaiye ekiplerinin çalışması devam ediyor.

Sardinya adasında 1500 kişi yerinden oldu

İtalyan itfaiyesinin twitter hesabından yapılan açıklamada, ülke genelinde 299 yangının devam ettiği, bunlara havadan ve karadan 600’den fazla müdahalede bulunulduğu bildirildi.

Pescara sahil şeridindeki yangın sebebiyle insanların da plajdan kaçtığı belirtildi.

İtalyan ANSA ajansının haberinde de Pescara’da “dramatik sahnelerin yaşandığı” ifade edilirken, şu ana kadar alevlerden etkilenen 5 kişinin hastanelere kaldırıldığı bildirildi.




Önceki Haber
Bilim Kurulu toplanıyor: Gündemde aşılanma çalışmaları var
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.