Ana SayfaDünyaFransa: Türkiye ve Katar, Kabil Havalimanı için Taliban ile görüşüyor

Fransa: Türkiye ve Katar, Kabil Havalimanı için Taliban ile görüşüyor

HABER MERKEZİ – Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye ve Katar’ın Kabil Havalimanı’n yönetimi konusunda Taliban  ile görüştüğünü duyurdu.

ABD’nin Afganistan’dan tamamen çekilmesinin ardından Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın yönetim ve güvenliğiyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Fransa’dan yapılan açıklamaya göre Taliban, havalimanının yönetimi konusunda Türkiye ve Katar ile görüşüyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Taliban’ın Kabil havalimanının güvenliğini bir an önce sağlaması gerektiğini, böylece Afganistan’dan ayrılmak isteyen insanların da ticari uçuşlardan faydalanabileceğini söyledi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, “Havalimanının güvenliğinin sağlanması hakkındaki BM Güvenlik Konseyi kararı uygulanmalı. Havalimanının yönetimi konusunda Katarlılar ve Türklerle görüşmeler sürüyor” diyen Le Drian, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na erişimin güvenli hâle getirilmesi için daha talepkâr olmaları gerektiğini belirtti.

Le Drian, Fransa’nın Taliban’a baskı yapmayı sürdürmek zorunda olduğunu ancak Taliban’la müzakere etmediğini söyledi.

Kabil havalimanının güvenliğini kendi kontrol etmek isteyen Taliban, Türkiye’den sadece lojistik destek talebinde bulunmuştu. Ancak Ankara henüz bu teklifi kabul etmedi.




Önceki Haber
Evli olduğu kadına şiddet uygulayan erkek serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.