Ana SayfaPolitikaGergerlioğlu: İzmir’de gerçekleştirilmek istenen katliam Konya’da yaşandı

Gergerlioğlu: İzmir’de gerçekleştirilmek istenen katliam Konya’da yaşandı

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye’de ayrımcılığın tırmandırıldığını belirterek, İzmir’de gerçekleştirilmek istenen katliamın Konya’da yaşandığını söyledi.

Adıyaman’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gölbaşı İlçe Örgütü birinci Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Gölbaşı Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan kongreye, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kömür Belediyesi Eşbaşkanı Erkan Karakaş ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kongrenin yapıldığı salona, “Tekçi zihniyetiniz, nefret diliniz, ırkçılığınız içinde boğulacaksınız, halklar kazanacak” yazılı pankart asıldı.

Ayrımcılık tırmandırılıyor

Kongrede konuşan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye’deki etnik sorunların “Türkleştirme” operasyonlarıyla çözülmeye çalışıldığını söyledi.

Türkiye’de ayrımcılığın her geçen gün tırmandırıldığını dile getiren Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu anlayış İzmir’de Deniz Poyraz yoldaşımızı katletti. O gün gerçekleştirilmeyen katliam, bugün Konya’da gerçekleştirildi. Bunu Konya, Afyon ve Ankara’da gördük. Bu saldırıları ‘husumet’ diye açıklamaya çalışıyorlar. Bakın tabanda bir ırkçılık varsa, sıradan bir olayda bile bu ırkçı saldırılar hemen ortaya çıkar. Biz her türlü ayrımcılığa karşıyız.

‘Sorunları hasıraltı etmeyin’

Kürtlere yönelik imha ve inkar politikalarının sürdürüldüğünü söyleyen Gergerlioğlu, devamında şunları ifade etti:

Bu katliamdan önce bu topraklarda ne katliamlar yaşandı. Öyle hasıraltına itmeye çalışmayın. Nefret nefreti doğurur. Yarını aramaya çalışırız. İktidara sesleniyoruz, sorunları hasıraltı etmeyin. Bu ülke barıştan uzaklaştıkça, savaş ve kaos oluyor. Çözüm süreci bitti, çözümsüzlük süreci başlatıldı. Bugün üzerinden 5 yıl geçti. Bu çözümsüzlükte ısrar etmeye hala devam ediyorlar. Haksızlık karşısında sessiz kalmayacağız. Sivil itaatsizlikle sonuna kadar direneceğiz.

Gergerlioğlu’nun konuşmasının ardından gidilen seçimde, Gölbaşı İlçe Eşbaşkanlığına Ayşe Eksin ve Ruhi Öztürk seçildi.




Önceki Haber
Yunanistan'da orman yangınları: 5 köy boşaltıldı, onlarca ev küle döndü
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.