Ana SayfaGüncelKonya’da katledilen yedi kişi son yolculuğuna uğurlandı

Konya’da katledilen yedi kişi son yolculuğuna uğurlandı

HABER MERKEZİ – Konya’da ırkçı saldırı sonucu öldürülen yedi kişi son yolculuğuna uğurlandı. Törene HDP Eş Başkanı Mithat Sancar dahil pek çok partili ve CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener de katıldı.

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden ırkçı saldırı sonucu katledilen yedi kişi son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeler Kürtlerin yoğun yaşadığı Karatay ilçesi Saraçoğlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Mezarlık alanına Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir ve Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar beraberinde HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle birlikte mezarlık alanında bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Abdullatif Şener başkanlığındaki heyet de mezarlığa geldi.

Cenazenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sancar, ortada Kürt-Türk çatışması olmadığını, sorunun ırkçı zihniyet olduğunu ifade etti.

Sorun Kürtlere yönelik ırkçı politikalardır. Bu politikalar iktidardan medyaya her alanda işletilmektedir. Biz halkların eşitliğini savunuyoruz. Bunun gündeminde de mutlaka adalet olmalıdır. Adalet olmadan birlikte yaşamı zehirleyecek politikaları yürütme imkanları olacaktır. Biz bunu sonuna kadar savunuyoruz. Ortada halklar arası sorun var diyenler, bu sorunu yaratan ırkçı politikalar, uygulamalar, tahrik ve kışkırtma yönetimidir.

Dünden beri acımız bu kadar derinken, yandaş medyanın her kanalında bu devam ediyor. Bu ülkede halkların eşit birlikteliğini, demokrasi ve barış içinde birlikte yaşamasını en güçlü savunan bizleriz. Bu ülkede halklar arasında birlikteliğini kurmakta kararlıyız. Eğer hakikati arıyorsanız, katledilen insanlarımızın akrabalarına, komşularına sorun, 12 Mayıs’ta gerçekleşen ilk saldırıdan sonra alınan ifadelere bakın.




Önceki Haber
Konya’daki ırkçı katliam Diyarbakır’da protesto edildi: 'Husumet' değil ırkçılık
Sonraki Haber
Savcılık ile görüşen avukatlar: Fail daha önce aileye saldıranlardan biri