Ana SayfaDünyaJaponya Covid-19 kurallarına uymayanları ifşa ediyor

Japonya Covid-19 kurallarına uymayanları ifşa ediyor

HABER MERKEZİ – Japonya, yurtdışından gelen yolculardan Covid-19 kurallarına uymayan ve karantinaya alınmayı reddeden kişileri ifşa ediyor.

Delta varyantının küresel çapta yükselişe geçtiği bir ortamda Japon hükümeti, yurt dışından dönen ancak 14 gün süren karantina ve sınır koruma kurallarını ihlal eden kişilerin isimlerinin ifşa edileceği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda ilk olarak yurt dışından dönen üç Japon vatandaşının isimlerini kamuoyu ile paylaştı.

Bakanlık bu şahısların, karantinaya girmemek için yetkililerden kaçtığını bildirdi.

Sosyal medya kullanıcıları arasında paniğe neden olan uygulama kapsamında, kuralları ihlal eden kişilerin isimlerinin yanı sıra ne iş yaptıkları ve nerede çalıştıkları da ifşa edilecek.

Uygulama ile bu kişilerin toplum nezdinde ‘utandırılması’ hedefleniyor.

Japonya, kendi vatandaşları da dahil olmak üzere denizaşırı ülkelerden gelen tüm ziyaretçilerden iki hafta boyunca karantinada kalmalarını istiyor.

Bu süre zarfında konum izleme programlarının bulunduğu akıllı telefon uygulaması kullanmalarını ve sağlık durumları hakkında yetkilileri bilgilendirmelerini talep ediyor.

Covid-19 ‘Muhbir arama hatları’ önlemleri

2020’de Covid-19 Amerika’ya ilk yayılmaya başladığında New York ve Los Angeles gibi bazı şehirlerde ‘Muhbir yardım hatları’ açılmıştı.

Halktan, Karantinayı bozanların resminin çekilip yetkililere şikayet etmesi amacı ile kurulan bu yardım hatları pek çok vatandaş tarafından öfkeyle karşılanmıştı.

Birleşik Krallık’ta ise karantinayı bozanlar için bir ay içerisinde polise 194 bin arama gerçekleştirilmişti.




Önceki Haber
Bakırhan: ‘Husumet’ demek yeni olayları teşvik eder
Sonraki Haber
Irkçı katliamın faili Mehmet Altun 5 gündür yakalanmadı