Ana SayfaDünyaKuzey ve Doğu Suriye’ye saldırılar sürüyor: ABD’den bölgeye üst düzey ziyaret

Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırılar sürüyor: ABD’den bölgeye üst düzey ziyaret

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı noktalarına ilişkin bombardımanı sürerken, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood öncülüğündeki bir heyet bölgeye geçerek DSG ile görüştü.

Türkiye, Kuzey ve Doğu Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kontrolündeki birçok noktaya bir ay önce karadan bombardımanla başlattığı saldırılara devam ediyor.

DSG ile Özerk Yönetim yetkilileri, karadan bombardıman havadan ise suikast biçiminde SİHA aracılığıyla yapılan saldırılar sonucunda herhangi bir ilerlemenin olmadığını; ancak çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını duyurdu.

ABD ve Rusya’ya tepki gelmişti

Özerk Yönetim, Rusya ve ABD’nin bu tür saldırıları durdurmak için garantör olduğunu hatırlatarak, her iki devleti de rollerini yerine getirmeye davet etmişti.

Bölgede bulunan Rus askeri polisleri temsilcileriyle konuya ilişkin yapılan toplantılarda Rusya’nın saldırıları durdurma sözü verdiği bildirilse de saldırılar devam ediyor.

Tam bu sırada ABD’den üst düzey bir heyet Kamışlo’ya gelerek DSG yetkilileriyle çeşitli görüşmeler yaptı. Heyete ABD’nin Yakın Doğu’dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Joey Hood başkanlık etti.

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği’ne ait Twitter hesabından görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, görüşmede son dönemde artan askeri hareketlilik, IŞİD’e yönelik mücadele ve bölgedeki istikrar konuları üzerine tartışma yürütüldü.

DSG’den ise henüz görüşmeye ilişkin bir açıklama yapılmadı.




Önceki Haber
Taliban ses sanatçısı Favad Andarabi’yi öldürdü
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.