Ana SayfaDünyaYoutube kanalı askıya almıştı: Sky News Australia, Covid-19’le ilgili yanlış bilgi içeren videolarını alelacele kaldırdı

Youtube kanalı askıya almıştı: Sky News Australia, Covid-19’le ilgili yanlış bilgi içeren videolarını alelacele kaldırdı

HABER MERKEZİ – Youtube’daki kanalları, Covid-19 ile ilgili yanlış bilgi yaydıkları gerekçesiyle askıya alınan Sky News Australia, yanlış bilgi içeren videolarını herhangi bir açıklama yapmadan tek tek kaldırdı.

Sky News Australia, Covid-19’a ilişkin yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle Youtube kanallarının askıya alınmasının ardından web sitelerinden düzinelerce videoyu kaldırdı.

Kanal, son günlerde 30’a yakın videoyu hiçbir açıklama yapmadan yayından kaldırdı.

Rupert Murdoch’un sahibi olduğu TV ağı, yayınlarında komploları teşvik ettiği ve halk sağlığını tehlikeye attığı için eleştirildi.

Kanalın Ana şirketi News Corp Australia, yerel basınına, ağın videoları kaldırmak için “editoryal bir karar” aldığını söyledi.

Eski Avustralya Başbakanı Kevin Rudd, kanalı “Covid-19 yanlış bilgi videolarını sessizce temizlemekle” eleştiren ilk kişilerdendi.

Ayrıca eski başbakan “Bir sürü video düzeltme yapılmadan yada özür bile dilenmeden silindi ama merak etmeyin; bizde kopyaları var” dedi.

Kaldırılan videolarda genelde, Alan Jones, Andrew Bolt ve Rowan Dean gibi spikerler, küresel tıp otoriteleri tarafından reddedilen görüşlerini ifade ediyorlar.

Bir videoda Jones, pandeminin meşruiyetini sorguluyor ve Covid-19’un “soğuk algınlığından” daha kötü olmadığını iddia ediyor.




Önceki Haber
Başsavcılık'tan cinsel saldırı faili Yusuf Güzelyurt'un serbest bırakılmasına itiraz
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.