Ana SayfaManşetGazeteci Raffi Hermon Araks hayatını kaybetti

Gazeteci Raffi Hermon Araks hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – İstanbul doğumlu olan Ermeni gazeteci Raffi Hermon Araks, Ermenistan’da geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

Türkiye Ermeni toplumunun yetiştirdiği gazetecilerden olan Raffi Hermon Araks, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

Raffi Hermon Araks bir süredir çalışmalarını Ermenistan’da yürütüyordu ve Ermenistan’ın resmi haber ajansı Armenpress bünyesinde Türkçe servisi kurmak, yönetmek ve programları hazırlamakla görevlendirilmişti.

İstanbul’da dünyaya geldi

Raffi Hermon Araks 2 Eylül 1958 yılında, İstanbul’da doğdu.

1980 yılında, Şişli Lisesi’nden mezun oldu.

Araks, Türkiye’de Ermenice yayın yapan  Nor Marmara’da  mesleğe başladı.

Sonra sırasıyla, Vatan, Demokrat, Cumhuriyet, Politika, Özgür Gündem, Özgür Bakış, Yeni Gündem, Yeni Aktüel, Agos, Harman ve Star gazetesi hafta sonu EK’te haberleri ve yazıları yayınlandı.

Araks, Paris’te Dışişleri Bakanlığı ve Elysée Cumhurbaşkanlığı Saray’ında akredite gazetecilik yaptı.

Diğer yandan, pantomim, tiyatro, vokal oyunculuğu gibi gösteri sanatlarında aktif rol aldı. 1980’de Paris’e öğrenci olarak gitti, sinema ve doğu dilleri ve uygarlıkları fakültelerinde öğrenim gördü ve INALCO’dan mezun oldu.

Araks Luys TV’de de yorumculuk yapıyordu.

Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümüne her zaman destek vermiş olan Araks’ın 2015 yılında 200 aydının imzaladığı “Öcalan’a özgürlük” bildirisinde de imzası bulunuyordu.

Türkiye’de insan hakları konusunda da önemli çalışmalar yapan Raffi Hermon Araks, bir dönem İHD Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti.




Önceki Haber
'Bakan Pakdemirli'nin danışmanlarından ikisinin 111 suç kaydı var'
Sonraki Haber
Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunan Yusuf Güzelyurt tutuklandı