Ana SayfaGüncelDSÖ Türkiye Temsilcisi: Salgının ne zaman biteceğini kimse söyleyemez

DSÖ Türkiye Temsilcisi: Salgının ne zaman biteceğini kimse söyleyemez

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Corona virüsü salgınına dair rahatlamak için henüz erken olduğunu belirterek, “Salgının ne zaman biteceğini kimse halen kesin olarak halen söyleyemez” ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Corona virüsü salgınında gelinen son noktayı değerlendirdi.

Berdyklychev, okulların açılmasının çok önemli ve olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, aşılamanın, sosyal önlemlerle birlikte virüsü kontrol etmek ve pandemiyi durdurmak için bu aşamada elimizdeki en önemli silah olduğunu söyledi.

Ancak aşılanma ile okulların ve iş yerlerinin açık kalmaya devam edebileceğini ve normale dönüşün sağlanabileceğini belirten Dr. Berdyklychev, rahatlamak için henüz erken olduğunu vurguladı.

DHA’ya konuşan Berdyklychev, salgının ne zaman biteceğini kimsenin halen kesin olarak söyleyemeyeceğine dikkat çeken Dr. Berdyklychev, “Çünkü yeni vakalar görmeye devam ediyoruz. En olumlu gelişme pazartesi günü itibariyle okulların açılması oldu. Hem DSÖ hem de UNICEF bu kararı destekliyor. Okullar en son kapanan ve ilk açılan yerler olmalı” dedi.




Önceki Haber
Kızıltepe'de asfalt için ağaç kıyımı
Sonraki Haber
Palandöken Barajı'nda sular çekildi, mezar ve kemikler gün yüzüne çıktı