Ana SayfaDünyaIda Fırtınası ABD’de: En az 45 kişi öldü, hayat durdu

Ida Fırtınası ABD’de: En az 45 kişi öldü, hayat durdu

HABER MERKEZİ – ABD’de 6 eyaleti etkisi altına alan Ida Fırtınası nedeniyle en az 45 kişi hayatını kaybetti.

ABD’nin 6 eyaletinde etkisini gösteren tropikal Ida Fırtınası sebebiyle kuvvetli sağanak yağış ve su baskınları yaşanıyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre New Jersey Valisi Phil Murphy eyalette en az 23 kişinin öldüğünü, bu kişilerin çoğunun arabalarında mahsur kalan kişiler olduğunu söyledi.

New York’ta aralarında 2 yaşında bir çocuk da dahil olmak üzere can kaybı sayısı en az 14 olarak açıklandı. Yetkililer 11 kişinin bodrum katlarında boğularak yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Pennsylvania’da beş kişi, Connecticut eyaletinde ise bir kişi sel nedeniyle hayatını kaybetti.

Maryland ve Virginia’da da ölümler bildirildi. Şu ana kadar açıklanan verilere göre fırtına nedeniyle en az 45 kişi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: EPA

ABD Başkanı Joe Biden, ülke genelinde iklim dolaylı bir yıkımla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Bununla mücadele etmek bir ölüm kalım meselesi” dedi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, doğru tahminleri vermedikleri gerekçesiyle hava durumu uzmanlarını eleştirdi. De Blasio, “İnsanlara işlerin çok daha kötü olacağını iletmeye başlamamız gerekiyor” dedi.

New York Valisi Kathy Hochul ise “Dün gece saat 20.50 ile 21.50 aralığında, göğün yarılıp, Niagara Şelalesi’nin de New York sokaklarına akacağını bilmiyorduk” diye konuştu.

Fırtına nedeniyle New Jersey’deki eyaletin en büyük süt çiftliği yerle bir oldu.

Süt çiftliği

Wellacrest Çiftliği’nin sahipleri Facebook’ta yaptıkları paylaşımda yıkılan çatıların altında birçok ineğin mahsur kaldığını ve bazılarının da öldüğünü yazdı.

Sosyal medyada paylaşılan pek çok videoda New York metrosunun da sular altında kaldığı görüldü. Kentte metro hatlarının pek çoğu kapatıldı. Trenler, uçaklar ve otobüslerde çok sayıda yolcu saatlerce mahsur kaldı.




Önceki Haber
Babacan: Bakanlar Yüce Divan'a gitmemek için sağı solu tehdit etti
Sonraki Haber
Dolandırıcılıktan tutuklanan MHP'li Yağar: Devlet büyüklerim 'istediğin kadar al' dedi