Ana SayfaManşetSağlık Bakanı Koca: Hastaneye yatanların yaklaşık yüzde 90’ı tam aşılı olmayan kişiler

Sağlık Bakanı Koca: Hastaneye yatanların yaklaşık yüzde 90’ı tam aşılı olmayan kişiler

HABER MERKEZİ- Bilim Kurulu toplantısı ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hastaneye yatanların yaklaşık yüzde 90’ı tam aşılı olmayan kişiler” dedi. Toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de okulların hafta içi 5 gün eğitim vereceğini söyledi.

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı.

Okulların açılmadan önceki son Bilim Kurulu Toplantısı’na Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar da katıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, “500 bine yakın aktif vakamızın yüzde 81’i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90’ı tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90’ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir” dedi.

Koca, “Yeni dönemde salgın okulların kapatılmasına neden olmayacak çünkü elimizde aşı var” ifadelerini kullandı.

Koca, 12 yaş üzeri çocuklarda aşılamanın tercihe bağlı olarak yapılabileceğini de açıkladı.

Salgının, aşısızların salgını olmaya devam ettiğini söyleyen Koca, “Olay çok net. Onun için bizim bir an önce aşılarımızı tamamlamamız gerekiyor. Vakaların yüzde 83’ü aşısını tamamlamayan, hastane yatış ve ölümlerin yüzde 90’ı aşısını tamamlamayanlardan oluşuyor” dedi.

Koca, en az bir doz aşısını yaptırmış öğretmen ve çalışanların oranının yüzde 88’i, iki doz aşısını tamamlayanların sayısının ise yüzde 75’i bulduğunu bildirdi.

Okullarda 5 gün eğitim

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, “Okullarımızın bu süreçte hazırlanabilmesi için 650 milyon lirayı tüm il ve ilçelerimizdeki okullarımıza göndermiş bulunuyoruz. 6 Eylül itibariyle okullarımızı haftada 5 gün öğrencilerimize açıyoruz. Çocuklarımızdan daha fazla fedakarlık isteyemeyiz. Okullarda alınması gereken önlemler rehberini tüm valiliklere gönderdik. Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır” dedi.

YÖK Başkanı Erol Özvar ise, “Akademik yıl açılışı ay sonunda ya da ekim ayının başında yapılacak. Üniversitelerimiz akademik faaliyetlerine devam etmektedir. Salgında kampüslerimizi kapatmadık” diye belirtti.

Özvar, “Üniversitelerimiz hibrit modeli ile birlikte yüz yüze ders yapma imkanlarının yanı sıra derslerinin bir kısmını, derslerin yüzde 40’nı online yapabilme yetkisine haizdir. Kampüste uygulanacak kurallara ilişkin birer kılavuz çalışması gerçekleştirdik” dedi.




Önceki Haber
Doğalgaza yüzde 15 zam
Sonraki Haber
Corona virüsünden son 24 saatte 283 kişi hayatını kaybetti