Ana SayfaGüncelKaymakamlığın reddettiği aşı karşıtı mitinge valilikten izin çıktı

Kaymakamlığın reddettiği aşı karşıtı mitinge valilikten izin çıktı

HABER MERKEZİ – Maltepe Kaymakamlığı, cumartesi günü yapılacak aşı karşıtı mitinge bulaş riski gerekçesiyle izin verilmediğini duyurdu. Ancak Valilik mitinge onay verdi.

İstanbul’da aşı karşıtlarının yapacağı mitinge dair iki ayrı karar çıktı. 11 Eylül’de mitingin yapılacağı Maltepe’de kaymakamlıktan bulaş riski nedeniyle ret kararı çıktı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığı’nın izinleriyle 11.09.2021 tarihinde Maltepe Miting Alanı’nda ‘Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor’ konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23.08.2021 tarihinde Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Kovid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir.

Valilikten onay geldi

Diken’de yer alan habere göre ise, İstanbul Valiliği tarafından mitinge izin verildiği ortaya çıktı. Düzenleyicilerden Anadolu Birliği Partisi’nin kaymakamlığın ret kararından sonra valiliğe başvurduğu belirtildi.

Genel başkan Bedri Yalçın imzasıyla, ‘Anayasayı Koruma İnsiyatifi Biraraya Geliyor’ adı verilen miting için izin başvurusunda bulunuldu. Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit imzasıyla mitinge izin çıktı.

Başını hükümete yakın yazarlardan Abdurrahman Dilipak’ın çektiği bir grup, Covid-19’a inanmadıklarını ve aşıyla insanların kontrol altına alınmak istendiğini iddia ederek, alana çıkma çağrısı yapıyordu.

Dilipak da onay kararını Twitter’dan duyurdu.




Önceki Haber
Erdoğan, ABD yolcusu
Sonraki Haber
İstanbul'da sahillere 'tsunami' tabelaları asıldı