Ana SayfaEkolojiİstanbul’da kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul’da kuvvetli yağış uyarısı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada başta İstanbul olmak üzere birçok kentte sele karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan değerlendirmelere göre, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren görülecek gök gürültülü sağanağın zamanla kuvvetini artırarak il genelinde gece saatlerine kadar sürmesi öngörülüyor.

Bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağış Marmara Bölgesi’nde etkisini gösterecek.

Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Gece saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir’de, cuma günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2/12 saat) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.




Önceki Haber
Ailesini arayan hasta tutuklu: Ölüm haberimi alabilirsiniz
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.