Ana SayfaGüncelPolis raporuna göre ‘asli kusurlu’ Miraç

Polis raporuna göre ‘asli kusurlu’ Miraç

HABER MERKEZİ – Zırhlı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Miraç Miroğlu, trafik polisleri tarafından hazırlanan raporda “asli kusurlu” olarak gösterildi.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde 3 Eylül günü akşam saatlerinde bisiklet süren 7 yaşındaki Miraç Miroğlu’nun, polis memuru M.K.’nin kullandığı zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin jandarma ve trafik polisleri tarafından hazırlanan olay yeri inceleme tutanakları ile görgü tanığı S.Ş.’nin ifadesine ulaşıldı.

İdil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, olay günü saat 18.10 sıralarında ilçede bulunan Miroğlu Otel’de kavga olduğu ihbarı üzerine Suç Önleme Soruşturma Büro Amirliği’nde görevli polis memuru M.K. ve amiri M.G., İdil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait 73 A 0107 plakalı zırhlı araçla olay yerine gitti.

Herhangi bir olumsuzluk bulunmaması üzerine 533 Sokak’tan geri dönüldüğü esnada polis memuru M.K.’nin kullandığı araç bisiklet süren Miraç Miroğlu’na çarparak ölümüne neden oldu.

Telsiz kayıtları

Kazaya karışan araca ait telsiz kayıtları da soruşturma dosyasına girdi. bu kayıtlarda saat 18.28’de 7855 nolu ekip telsizinden merkeze “Vatandaş beyanına göre ekip otumuz çocuğa çarpmış, ekibimiz farketmemiş” şeklinde anons geçtiği bilgisi yer aldı.

Yaşanan ölümlü kazaya dair Jandarma tarafından Olay Yeri Görgü Tespit Tutanağı hazırlandı. Kazaya dair trafik polisleri tarafından tutulan inceleme raporu da soruşturma dosyasına eklendi.

Bu raporda Miraç Miroğlu’nun kusurlu olduğu savunuldu:

Kaza yerinde yapılan inceleme ve araştırmada 73/A 0107 plakalı İdil Emniyet Müdürlüğüne ait resmi aracın sürücülüğünü yapan M.K.’nin İdil İlçe merkezi Turgut Özal Caddesi ile 533 sokak kavşağı kesiştiği noktada doğru istikametinde seyir ederken gidiş istikametine göre sol taraftan gelip 533 sokak üzerinden Turgut Özal caddesi kavşağına doğru gitmekte olan motorsuz bisiklet sürücüsü Miraç Miroğlu’nun dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu DUR trafik işareti levhası bulunduğu halde durmayarak doğru istikametinden giden 73/A 0107 plakalı resmi aracın sol ön kısmında çarpması neticesinde çift taraflı yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği tespit edilmiştir. değerlendirmelerinde bulundu.

Raporun devamında ise M.K.’nin aracın hızını kavşaklara yaklaşırken azaltmamak, Miraç Miroğlu’nun ise asli kusurlardan olan kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak maddesini ihlal ettiği kaydedildi.

Savcılık talimatı ile İdil Jandarma Komutanlığı’na bağlı olay yeri inceleme ekibi tarafından hazırlanan inceleme raporunda da “Olay yeri inceleme esnasında havanın akşam ve yol sahtının kuru olduğu, yol üzerinde görüşe engel teşkil edecek herhangi bir cismin bulunmadığının gözlemlendiği” değerlendirmeleri yer aldı.




Önceki Haber
ABD'de milyonlarca kişiye aşı olma zorunluluğu getirildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.