Ana SayfaGüncelGörgü tanıkları anlattı: Herkesi taradılar

Görgü tanıkları anlattı: Herkesi taradılar

HABER MERKEZİ – Ortaköy’deki saldırıdan kurtulanlar saldırı anını anlattı. Görgü tanıklarından biri “Üzerimden insanları sıyırıp çıktım” sözleriyle vahşet anlarını anlatırken, bir tanık da “Herkesi taradılar. Sağ olan herkesin kafasına sıktılar içeride” dedi. Kulübün güvenlik görevlisi ise saldırganın ‘Noel Baba’ kıyafetli olduğu sorusunu “Ben içerideydim, Noel Baba kıyafeti görmedim” sözleriyle yanıtladı.

İstanbul’un Ortaköy semtindeki gece kulübüne (Reina) düzenlenen, biri polis 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan kurtulanlar yaşadıklarını anlattı.

Saldırı sırasında içeride bulunan görgü tanığı Sinem Uyanık ve futbolcu Sefa Boydaş saldırı anını anlattı.

Haber Türk’ün haberine göre Sinem Uyanık isimli görgü tanığı, şunları söyledi:

Sinem Uyanık

Oradaydık. Eğleniyorduk. Yılbaşı gecesi arkam dönüktü birden bire insanlar koşuşturmaya başladılar. Sonra eşim bana sakın korkma dedi. Üzerime atladı. İnsanlar üzerimden koştular. Eşim 3 yerinden vuruldu. Üzerimden insanları sıyırıp çıktım. Çok korkunçtu. Birisi tarıyordu. İki kişi silahla ateş ediyordu. Barut kokuyordu içerisi. Sonra bayıldım. Ayıldım. Eşim kanlar içinde. İnsanlar kanlar içindeydi.

Sonra ambulans ve polisi aradık. Polisi aradım ‘Sakın kıpırdamayın yoksa kurban olursunuz’ dedi. Hiç kıpırdamadık. Sonra özel harekat girdi içeriye. Cam kırıkları vardı, insanlar üzerimize basarak geçtiler. Polis geldi yere yatın teslim olun elinizi başınızın üzerine koyun dedi. Özel harekât polisi yavaşça yerden ilerleyin dedi. Üst kata çıktık.

Denize atlayanlar olmuş. Her gün televizyonda izliyoruz biz bunları ama başına gelince gerçekten çok kötü bir şeymiş. Nasıl yaşayacağız biz bu ülkede? Bombalar patlayacak, silahlar patlayacak…

BBC Türkçe’ye konuşan ve saldırı sırasında Reina’da bulunan futbolcu Sefa Boydaş ise saldırı anında yaşadıklarını, şöyle anlattı:

İnsanlar sağa sola kaçışıyordu. Vurulanları bırakın, bayılanlar da oldu olduğu yerde. Kız arkadaşım da bayıldı. Sırtıma alıp koştum. Saat itibariyle en kalabalık saatlerdi. İçerisi bayağı kalabalıktı. Henüz bugün bu tür ihtimali konuştuk ama Reina gibi bir yerde bu tür bir olayın olacağını aklımıza getirmedik.

Oradan hemen çıkamadık, kimse çıkamadı. Polisler çok hızlı geldi ve herkesi kontrol altına aldı ve konuşabilenlerin ifadesini aldı.

Saldırıdan yaralı kurtulan ve hastaneye getirilen bir başka yaralı da, şunları anlattı:

Herkesi taradılar. 3-4 kişi taramalarla taradı. Sağ olan herkesin kafasına sıktılar içeride.

Saldırının düzenlendiği gece kulübünün güvenlik görevlisi Emrah Altun ise saldırı sırasında içeride olduğunu söyledi ve saldırganın ‘Noel Baba’ kıyafeti giyindiği yönündeki iddialara da yanıt verdi. Altun, şunları anlattı:

Ben içerideydim, Noel Baba kıyafeti görmedim. Duyduğum sese göre makineli tüfek vardı elinde.

Saldırgan kulübe girince kaçtık, ne yapalım? Şu anda biraz sıkıntılıyız, daha sonra arkadaşlar detaylı anlatır. Kıyafetim de müşteriler çekiştirirken, kargaşa da oldu herhalde.

  ORTAKÖY KATLİAMI | Silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti
  Ortaköy saldırısına dünyadan tepki, Obama'dan yardım önerisi
  Ortaköy saldırısı sonrası ABD dahil 4 ülkeden vatandaşlarına uyarı