Ana SayfaGüncel‘Sokakları da geceleri de terk etmeyen’ kadınlardan eylem çağrısı

‘Sokakları da geceleri de terk etmeyen’ kadınlardan eylem çağrısı

HABER MERKEZİ – “Şiddet, taciz, tecavüz ve saldırı tehdidi altında yaşamak istemiyoruz” diyen kadınlar bu akşam Şişli’de bir araya gelecek. 

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu, geçtiğimiz hafta Şişli’de bir kadının maruz bırakıldığı cinsel saldırıyı ve her geçen gün artan saldırı ve şiddet olaylarını protesto etmek için bu akşam (2 Ocak) 19:30’da buluşuyor.

Osmanbey Metro Pangaltı çıkışında buluşacak olan kadınlar, “Sokakta olmaktan korkmayı, bu sokakları terk etmeyi reddediyoruz” diyecek.

“Erkeklerin şiddet, taciz, tecavüz ve saldırı tehdidi altında yaşamak istemiyoruz” diyen tüm kadınların davet edildiği eylemin çağrı metni şöyle:

Daha birkaç gün önce, İstanbul’un Şişli semtinde bir erkek bir kadına tecavüz etti. Tecavüzcü, kadınlara ve translara yönelik suçların sistematik olarak cezasız bırakılmasının verdiği güvenle, “travesti zannettim” diyerek rahatça savunma yaptı. Erkek şiddeti yaşamımızı her alanda tehdit ederken erkek egemen iktidarın/devletin kadın düşmanı politikaları ile bu erkekliği şiddetle beslemesine seyirci kalmayacağız!

Biz kadınlar hayatlarımıza da, yaşadığımız yürüdüğümüz sokaklarımıza da sahip çıkmak için, öfkemizi haykırmak, geceleri de sokakları da terk etmiyoruz demek için 2 Ocak Pazartesi günü 19.30’da aynı sokaklarda buluşuyoruz.