Ana SayfaDünyaÇevre kirliliği nedeniyle her yıl yaklaşık 2 milyon çocuk ölüyor

Çevre kirliliği nedeniyle her yıl yaklaşık 2 milyon çocuk ölüyor

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü, her yıl çevre kirliliği sebebiyle 5 yaşın altındaki 1 milyon 700 bin çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), her sene hava ve su kirliliği ile hijyenik önlemlerin yetersizliğinin 5 yaşın altındaki 1 milyon 700 bin çocuğun ölümüne sebebiyet verdiğini açıkladı.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre WHO tarafından hazırlanan raporda, bu yaş grubundaki çocuk ölümlerinin dörtte birinin hava kirliliği, mikroplu su ve sıhhi tesisatın yetersiz olmasından kaynaklandığı kaydedildi.

Örgüt tarafından Cenevre’de yapılan açıklama ile kamuoyuna sunulan raporda, ishal, zatürree ve astım gibi ölümcüle çevirebilen hastalıkların müsebbibinin çevre riskleri olduğu ifade edildi.

Aynı yaş grubundaki 360 bin kız ve oğlan çocuğu ise ishalden ölüyor.

Raporda, çocukların hava kirliğinden anne karnındayken etkilenmeye başladıkları ve ilerde kalp yetersizliği, beyin kanaması ve kanser gibi hastalıkların çıkmasında bu etmenin rol oynadığı bilgisi yer aldı.

Çevre kirliliğinin önlenmesi için hükümetlere çağrıda bulunan Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, solunum yolları rahatsızlığı her yıl beş yaşın altındaki 570 bin çocuğun ölümüne yol açıyor.