Ana SayfaGüncelİstismarcıyı tutuklamayan mahkemeden mağdura nasihat: ‘Ayaklarının üzerinde dur’

İstismarcıyı tutuklamayan mahkemeden mağdura nasihat: ‘Ayaklarının üzerinde dur’

HABER MERKEZİ – Mahkeme Başkanı, cinsel istismar sanığını tutuksuz yargılama kararı almasının üstüne bir de istismara maruz bırakılan çocuğa nasihat verdi: “Yaşın genç, ayaklarının üzerinde durmayı öğren.”


İstanbul Bahçelievler’de M.Y.A. hakkında arkadaşının 14 yaşındaki kız çocuğuna 2013-2014 yıllarında cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle dava açıldı.

“Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğa karşı cinsel taciz ve çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından 13 yıl 3 aydan 29,5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan sanığın duruşması Bakırköy 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme Başkanı’ndan mağdura nasihat

Tutuksuz yargılanan sanığın katılmadığı duruşmada konuşan kız çocuğu, maruz bırakıldığı cinsel istismarı anlatırken, Mahkeme Başkanı Mithat Çelikel duruşmanın sonunda şunları söyledi:

Senden bir yaş küçük kızım var. Yaşın genç. Sen ayaklarının üzerinde durabilen, başarılı bir insan olmalısın. Ayaklarının üzerinde durmayı öğren. Toplumdaki kötü insanlardan koru kendini. Kurda kuşa yem olma. Bundan sonra da kimseye ihtiyacın olmasın. İlla devlet koruması istiyorsan avukatınla devlet desteği için yardım isteyebilirsin.

Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.