Ana SayfaÇalışma Yaşamı“Sağlık, tam bir iyilik halidir; toplumsal sağlığımız için ‘Hayır'”

“Sağlık, tam bir iyilik halidir; toplumsal sağlığımız için ‘Hayır'”

HABER MERKEZİ – Sağlık meslek örgütleri 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda “toplumun sağlığı için ‘Hayır’” denileceği belirtildi.

Sağlıkçılar referanduma dair Türk Tabipler Birliği (TTB) genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı İbrahim Kara, Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı İlker Cebeci ve Devrimci Sağlık-İş Başkanı Arzu Çerkezoğlu katıldı.

Toplantıda konuşan TTB Merkez Konsey Başkanı Tükel, toplumun sağlıklı yaşamı için hizmet verdiklerini, sağlığı olumsuz etkileyen her türlü tehdide karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Sağlık; fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir. Toplumun tam sağlıklı olması için kişilerin toplum ve kendisiyle ilgili kararları her zaman verebilmesi, özgür iradesiyle kendi yaşamını oluşturabilmesi gerekir. Bunun ön koşulu ise sağlıklı ortamda adım atabilmektir. İçinde bulunduğumuz OHAL ortamında Anayasa Referandum sürecine gidilmesi başlı başına sağlıksız bir adımdır.

Tek kişinin karar alma yetkisinin güçlendiği bir ülkede demokrasiden bahsedilemediğini belirten Tükel, şöyle devam etti:

Anayasayla getirilmek istenen tek adam rejimi demokrasiyi ve parlamenter sistemi bitirme üzerine kurgulanmış bir tehlikedir. Toplumsal sağlığımız için mücadeleye devam edeceğiz. OHAL’de referandumda ‘Hayır’ diyeceğiz.